≫ 

BIVŠI IZRAELSKI PREDSEDNIK U BOLNICI: Nobelovac Šimon Peres preživeo moždani udar!

Bivšeg izraelskog predsednika i dobitnika Nobelove nagrade za mir Šimona Peresa lekari su stavili u veštački izazvanu komu, nakon što je danas primljen u bolnicu zbog moždanog udara, saopštila je njegova služba za odnose sa medijima

  • 0

Bivši izraelski predsednik Šimon Peres (93) primljen je danas u bolnicu nakon moždanog udara.

 

DIPLOMATSKA UVREDA? Holandski parlamentarac odbio da se rukuje sa Netanjahuom (FOTO) (VIDEO)

 

"Šimone, volimo te i cela nacija želi da se oporaviš", naveo je u saopštenju premijer Izraela Benjamin Netanijahu, prenosi Rojters.

 

AFP prenosi da je Peres, koji je bio i premijer Izraela, hospitalizovan u bolnici "Tel Hašomer", da se nalazi u stabilnom stanju i da je u potpunosti svestan.

 

Agencija podseća da je Peres bio arhitekta privremenog mirovnog sporazuma sa Palestincima iz 1993, poznatog kao Sporazumi iz Osla.

 

Kao rezultat, godinu dana kasnije dobio je Nobelovu nagradu za mir zajedno sa tadašnjim izraelskim premijerom Jicakom Rabinom i palestinskim vođom Jaserom Arafatom.

 

Postao je premijer Izraela nakon što je izraelski desničar, koji se protivio mirovnom sporazumu, ubio Jicaka Rabina u novembru 1995. godine.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA