SRPKINJA PROŽIVELA PAKAO: Počeli su STRAVIČNI BOLOVI, pet minuta kasnije držala sam dete u rukama!

Nekontrolisanih, tj. trudnoća kojih žene nisu svesne u Srbiji na godišnjem nivou ima oko 200, a spektar razloga zbog kojih se ovo dešava zavisi kako od psihičkih tako i od mnogih drugih faktora

  • 2

U svetu je sve češća pojava žena koje ostanu trudne, a da to ne znaju sve do samog porođaja. U Srbiji je ovaj slučaj redak, svega nekoliko procenata, a razloga za ovakvu pojave može biti mnogo, navode ginekolozi.

Ove žene nisu znale da su trudne do samog porođaja. I to ne jednom, već dvaput! (VIDEO)

Poremećaj ciklusa i neredovan ciklus, gojaznost, određeni problemi mentalne prirode mogu uticati na trudnoću koja nije kontrolisana.

- Velika je razlika u tome da li trudnica ne zna da je trudna, ili negira trudnoću. Nekada žena ima potrebu da sakrije trudnoću zbog osude okoline, problema sa mužem, nedostatka podrške. U tim situacijama niko ne zna za njenu trudnoću i stiče se utisak kao da ni ona sama nije znala za drugo stanje sve do porođaja. Takođe neredovan ciklus, žene koje dobijaju svega 2-3 puta godišnje imaju veliku šansu da ne znaju za trudnoću - ističe ginekolog Jasmina Lapčević-Pešić.

Sat vremena pre porođaja saznala da je trudna, a onda rodila ogromnu bebu! (VIDEO)

Ukoliko žena ima neredovan ciklus, menstruacije koje traju po 2-3 dana, praćene manjim krvarenjem, mogu biti u drugom stanju. Ta pojava se zove kravrenje preaktuelne trudnoće, i takvih trudnoća je u Srbiji oko 200 godišnje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Tada je žena ubeđena da je sve u redu, redovno dobija menstruaciju, možda je malo i gojaznija, i ne primećuje da se dešava nešto neobično. U slučajevima koje sam do sada imala u svojoj praksi, žene posle uvide da su imale druge simptome koje su ukazivale na trudnoću, ali njima nisu pridavale određeni značaj, jer su redovno dobijale menstruaciju - tvrdi doktorka Pešić.

Neretko se ovo dešava ženama u menopauzi i tinejdžerkama. Trudnoća za koju žena ne zna sve do samog porođaja, je i visoko rizična trudnoća, jer nije kontrolisana. Beba koja se rodi nekontrolisanom trudnoćom ne mora imati nikakve probleme, može biti potpuno zdrava kao i ostale. Imajući u vidu da je stomak u većini slučajeva neprimetan, bebe rođene ovim putem, mogu da budu sitnije sa manjim brojem kilograma.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Kao poslednji, ali dosta važan slučaj je taj da žene koje ne znaju da su trudne sve dok se iznenada ne porode su mentalno ugrožene, iz problematičnih ili socijalno ugroženih porodica.

NIJE NAMERNO UBILA BEBU, NIJE NI ZNALA DA JE TRUDNA: Ispovest muža osumnjičene za čedomorstvo iz Novog Sada!

Jedan od zapaženih primera ovakve trudnoće u Srbiji je slučaj žene iz Novog Sada, koja se prošle godine porodila u kupatilu svog stana, a bebu stavila u bubanj veš mašine. Njen suprug, N. B. (36) tada je izjavio i da je u potpunom šoku, jer nije znao da mu je žena trudna. Par je već imao dvogodišnje dete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA