≫ 

PREDSEDNICI SUDA I SUDIJA UHAPŠENI NAKON VIŠEMESEČNE AKCIJE: MUP, BIA i Tužilaštvo nastavljaju da suzbijaju kriminal i korupciju (FOTO)

- Osumnjičeni se terete da su izvestan vremenski period preko posrednika D. R. radili na pronalaženju rešenja da se bivšem carinskom službeniku D. D. iz Pančeva, koji je pravosnažnom presudom Višeg suda u Šapcu osuđen na sedam meseci zatvora, omogući ponavljanje krivičnog postupka. Za D. D. je raspisana potraga - navela je Popović-Ivković

  • 4

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je večeras da su u nastavku suzbijanja korupcije i kriminala, nakon višemesečne akcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativne agencije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivično delo primanje mita.

Uhapšeni su predsednik Višeg suda u Šapcu Gojko Lazarev, predsednik Osnovnog suda u Loznici Dragan Cvetinović, sudija Osnovnog suda u Loznici Olivera Lazarević i D. R. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje i davanje mita i zloupotreba službenog položaja, izjavila je Popović Ivković, saopstio je MUP.

AKCIJA BIA, TUŽILAŠTVA I POLICIJE: Uhapšena dva predsednika suda i sudija zbog primanja mita!

Po nalogu tužilaštva njima će biti određeno zadržavanje do 48 sati.

- Osumnjičeni se terete da su izvestan vremenski period preko posrednika D. R. radili na pronalaženju rešenja da se bivšem carinskom službeniku D. D. iz Pančeva, koji je pravosnažnom presudom Višeg suda u Šapcu osuđen na sedam meseci zatvora, omogući ponavljanje krivičnog postupka. Za D. D. je raspisana potraga - navela je Popović-Ivković.

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je večeras da je hapšenje predsednika sudova i sudije zbog sumnje da su primali mito i zloupotrebili službeni položaj jasna poruka građanima da nema izuzetih od zakona, bez obzira koju funkciju neko obavljao.

- Nikome nije prijatno da vidi da oni koji dele pravdu i staraju se o zakonitosti rada sudova budu lišeni slobode zbog osnovane sumnje da su počinili teška krivična dela. Zajedničkim radom Tužilaštva za organizovani kriminal, pripadnika službi bezbednosti i MUP-a, država je pokazala odlučnost u borbi protiv korupcije i kriminala - navela je u pisanoj izjavi ministarka pravde.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prema njenim rečima, kada neko sa ovako važnom društvenom funkcijom, a zarad lične koristi, zlopotrebi službeni položaj, to duboko urušava poverenje građana, ne samo u pravosuđe već u celu državu.

Ona je izrazila uverenje da će nadležni organi efikasno postupati u ovakvim slučajevima kako bi se u što kraćem roku došlo do pune istine da bi oni za koje se dokaže da su radili mimo zakona, snosili posledice i odgovornost za dela koja su počinili.

Danas su uhapšeni predsednik Višeg suda u Šapcu Gojko Lazarev, predsednik Osnovnog suda u Loznici Dragan Cvetinović i sudija Osnovnog suda u Loznici Olivera Lazarević zbog sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xy

    14. septembar 2016 | 22:40

    Kada cete u Beogradu da hapsite?

  • van gog

    14. septembar 2016 | 23:40

    kad cete u kursumliju da hapsite .pre cete pola beograda da pohapsite nego sto smete i da prigvirite u kursumliju prpa brale lopovi ali jaki.

  • Miroslav

    15. septembar 2016 | 12:00

    Samo hapsi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA