PATRIJARH IRINEJ: Dosta nam je rata i krvi, treba nam mira, sloge i ljubavi

Poglavar SPC poručio političarima da čak i ne pričaju o ratovanju

  • 21

Povodom najnovijih tenzija u regionu, pokrenutih zbog najave održavanje referenduma u Republici Srpskoj 25. septembra, oglasio se i patrijar srpski Irinej.

LGBT OSOBE LJUTE ZBOG OBUSTAVLJENOG POSTUPKA: Patrijarh demantovao da je ikada izjavio da je "biti gej teška bolest, koju moramo iskoreniti"

On je za Alo rekao da bi svi trebalo da puste građane da se sami izjasne hoće li se u budućnosti 9. januar proslavljati kao Dan Republike RS ili ne.

- Ja sam to već jednom rekao, ali ponavljam i sada - pustimo narod Republike Srpske da sam odluči o sebi i tome hoće li izaći na referendum - rekao je patrijarh i naglasio da se nada da će pamet preovladati kod onih kojima su usta bila puna ratnohuškačkih izjava.

Patrijarh je političarima poručio da ne pričaju o ratu, jer ga je na ovim prostorima dosta bilo.

- Dosta nam je rata i ratovanja, krvi i prolivanja krvi, trebalo bi da malo živimo u miru, slozi i ljubavi - zaključio je poglavar SPC.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    24. septembar 2016 | 09:15

    Stvarno dosta vise ratova

  • ,Sumadinac

    24. septembar 2016 | 09:37

    @jao Treba da nam se osvete i za Jasenovac i za Loru I za Bratunac

  • Zemljak

    24. septembar 2016 | 12:45

    Pa nebi bilo nista da nije ona teleca glava trazio referendum ceo svet ga moli da odustane pa i nas predsednik pa i putin on nista pa bice mi nismo prvi poceli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA