Bosanski ministar: Navijači iz Srbije stigli u RS i navodno napadali meštane Prnjavora!

Mektić je kazao da je veća grupa osoba iz Beograda stigla u Prnjavor u četiri vozila, da su se "veoma neobično ponašanja, nabildovani i istetovirani", što, kako je istakao, nije ostalo nezapaženo u malom gradu u kojem se svi poznaju

  • 7

U Prnjavoru su se sukobili meštani i grupa mladića iz Beograda, za koje se sumnja da su stigli u RS da bi izazvali nerede na lokalnim izborima u BiH u nedelju. To je izjavio ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić.

SRBI imaju zadatak da uhapse DODIKA!

On je kazao da je veća grupa osoba iz Beograda stigla u Prnjavor u četiri vozila, da su se "veoma neobično ponašanja, nabildovani i istetovirani", što, kako je istakao, nije ostalo nezapaženo u malom gradu u kojem se svi poznaju.

Po njegovim rečima, gradom se proširila priča da su oni tokom dana napali neke od meštana, posle čega se ispred hotela "Siti", u kojem su smešteni, počela okupljati veći broj građana, zahtevajući da napuste grad, jer se sumnja da su došli zbog sutrašnjih lokalnih izbora i izazivanja incidenata u Prnjavoru.

Tada je i došlo do fizičkog obračuna, posle čega se grupa, za koje se tvrdi da je jedna navijačka grupa iz Beograda, povukla u hotel.

Noćas su oko hotela raspoređene jake policijske snage.

"Moram da kažem da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenisala, dva sata nisu hteli da dođu na lice mesta, iako sam i ja intervenisao", rekao je Mektić za BN televiziju.

Ministar bezbednosti BiH, koji je i sam stanovnik Prnjavora, ocenio je da policija ispituje osobe koje su u taj grad stigle iz Beograda, ali da "nije stekao utisak da je policija zainteresovana da rasvetli ovu situaciju".

On je još kazao da su članovi te grupe naveli da su u Prnjavor stigli na poziv jednog lokalnog biznismena, dodavši da je potom jedan od njih rekao da su "pročitali u oglasu da se na dan izbora za brojanje glasova plaća dnevnica od 30 evra".

Mektić je rekao da su i u Tesliću primećene slične grupe mladića iz Srbije.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA