≫ 

APEL KOJI SLAMA SRCE: Policija zove na sahranu napuštene bebe (VIDEO)

Osam meseci detektivi pokušavaju da pronađu porodicu devojčice

  • 1

Policija u britanskom gradu Oksfordu toliko je bila ganuta smrću novorođenčeta, čiji su roditelji nepoznati, da je pozvala lokalno stanovništvo da u što većem broju prisustvuje sahrani sledeće nedelje.

>>> DA LI JE OVAJ SELFI DOKAZ ZA UBISTVO: Fotkali su se, a u sledećem trenutku ona je visila s terase na 14. spratu (FOTO)

Detektiv Džim Holms, koji je vodio slučaj bebe azijskog porekla, dao joj je ime Raihana (u prevodu rajski cvet), a zatim je uputio apel građanima da isprate devojčicu na poslednji počinak.

Pre osam meseci pronađena je tek rođena devojčica, čije beživotno telo su roditelji ostavili uz stazu jednog parka u Oksfordu. Uprkos velikim naporima, policija nije uspela da pronađe majku mrtvorođenčeta, ali slučaj ih je toliko ganuo da policijski službenici ne žele da dozvole da se na sahrani niko ne pojavi.

- Imam dva deteta i znam koliko je teško dati ime. U ovakvim okolnostima ono je još važnije, jer je to jedino što će pisati na njenom nadgrobnom spomeniku. Svaka smrt je teška, ali dečja se mnogo teže podnosi. Zato molim javnost - dođite na sahranu - rekao je detektiv Holms, uputivši pritom i poslednji očajnički poziv roditeljima bebe da se odazovu.

- Čitava zajednica saoseća sa ovom tragedijom i majkom male Raihane - dodao je Holmes, koji je punih osam meseci pokušavao da pronađe porodicu devojčice.

Uprkos dosadašnjim apelima, niko od članova porodice se do sada nije javio policiji u vezi sa ovim slučajem, a iskusnog detektiva pogodila je činjenica da za bebom, čini se, niko ne tuguje.

- Majci želim da poručim da su joj naša vrata još otvorena i da neće biti krivično gonjena ako nam se javi - poručio je Holms putem lokalnih medija.

Snimak obraćanja ovog detektiva pogledajte ovde:

(Telegraf.rs/ independent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA