AKO ZABORAVITE DA UKLJUČITE SVETLA NA KOLIMA, odraće vas, jer je kazna za to DUPLIRANA

Umesto sadašnjih 3.000, vožnja bez upaljenih svetala kažnjavaće se sa 6.000 dinara, dok će kazna za vožnju žutom trakom sa 5.000 "skočiti" na 10.000 dinara

  • 47

Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje bi uskoro trebalo da nađu pred ministrima u Vladi, a zatim i pred poslanicima u Parlamentu, duplo će povećati određene kazne a među njima su i vožnja bez upaljenih svetala, kao i vožnja žutom trakom, saznaje Telegraf.

Velika kazna vas čeka ako od 1. novembra nemate zimske gume

To, zapravo, znači da će se umesto sadašnjih 3.000, vožnja bez upaljenih svetala kažnjavati sa 6.000 dinara, s tim da će kazna ukoliko se plati u roku od osam dana iznositi 3.000 dinara.

Takođe, vožnja žutom trakom sada se kažnjava sa 5.000 a ako se plati u roku od osam dana - 2.500 dinara. Izmene i dopune Zakona predviđaju da kazna za ovo delo iznosi 10.000 dinara, a ukoliko se plati u roku od osam dana - 5.000 dinara.

EVO KAKO DA UŠTEDITE 2.500 DINARA: Ako vas ova kamera snimi, nadrljali ste! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović otkriva za Telegraf da se izmenama ovog dokumenta biti povećane sve mandatne kazne, 

- Izmenama ovog dokumenta, biće duplirane i sve ostale mandatne kazne - poput onih za nevezivanje pojasa, korišćenja mobilnog telefona, vožnje bez upaljenih svetala, voćžnju žutom trakom  - kaže Okanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

DRASTIČNO SKOČILE KAZNE ZA TELEFONIRANJE TOKOM VOŽNJE: Nema više izvlačenja!

Dakle, na isti način biće duplirane i kazne za telefoniranje u toku vožnje, ali i vožnja bez sigurnosnog pojasa. Kazna za nepoštovanje ovih saobraćajnih propisa trenutno iznosi 5.000 dinara.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr mr

    12. oktobar 2016 | 20:06

    I naravno odjednom ce se stvoriti saobracajci na svakok cosku i budzet ce se puniti do besvesti, a losi putevi i sve ostalo pasce u zaborav kao da nista nije ni bitno. I nece vam ovo nista pomoci niti ce uticati na bezbednost,znate to i sami...

  • Miloš

    12. oktobar 2016 | 20:06

    Šta je bre ovo? Samo kazne neke. Pući će sve ovo brzo. Ko god da je stiskao nije dugo trajalo.

  • Milos

    12. oktobar 2016 | 20:04

    Svaka cast! To je pravo dok kod nas policija bahato vozi bez svetala i parkira na pesacki prelaz kolika ce njima biti kazna sramite se dajte bednom narodu hleba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA