KRVNIČKI IZBO DEVOJČICU, A POSLE TOGA pozvao striptizetu i imao seks s njom, koji je snimljen (VIDEO)

Ubica je na suđenju rekao da je počinio ubistvo kako ga tinejdžerka ne bi optužila za neprimereno dodirivanje

  • 0

Džon Litem je osuđen na najmanje 27 godina zatvora zbog toga što je pomahnitao i divljački ubio petnaestogodišnjakinju Pejdž Doerti koja je bila mušterija u radnji u kojoj je radio.

MONSTRUM OSUĐEN NA 40 GODINA: Ubica Tijane Jurić će trunuti u zatvoru do svoje 74. godine!

Litem koji ima 32 godine najmanje 61 put je ubo tinejdžerku i naneo joj više od 140 rana kada je 19. marta svratila u prodvanicu Delišiz Deli u Klajdbanku u zapadnom Danbartonširu.

Prošlog meseca pojavio se snimak napravljen mobilnim telefonom na kom se vidi Litem kako se smeje sa striptizetom koja se uvija na njegovom krilu, dok ga ohrabruju njegovi prijatelji.

Takođe se vidi kako striptizeta prska šlag na ubicu, a posle toga mu govori da se popne na stolicu i skida mu pantalone. Veruje se da je ovaj snimak napravio Litemov prijatelj na njegovoj momačkoj večeri.

Snimak traje nekoliko minuta, a na kraju se čuje Litem kako se dere da je perverznjak.

- Postoje dva snimka na kome se vidi Litem sa striptizetom, a jedan je napljavljen sa iPhone telefonom, a drugi Blekberijem - rekao je izvor sajta Daily Record i dodao da se jasno čuje kako on sebe naziva perverznjakom.

Foto: Facebook/Paige Doherty Foto: Facebook/Paige Doherty

Sud u Glazgovu osudio je danas Litama koji je inače oženjen i ima dvoje dece. Na snimku sigurnosne kamere jasno se vidi kako Pejdž ulazi u Delišiz Deli, ali nigde na snimku se ne vidi kako izlazi.

Litam je na prethodnim saslušanjima priznao ubistvo, a kako su ga vodili do ćelije jasno je moglo da se čuje kako mu ljudi viču da je čudovište i ološ.  Sudija Lejdi Rej rekla je da ovo ubistvo zaslužuje svaku osudu i da je nemoguće razmeti ga.

Pejdžina mama Pamela Munro, nakon što je čula presudu, rekla je da ne postoji dovoljno oštra kazna koja bi odgovarala počinjenom zločinu. Tog dana, nakon što su razmenili nekoliko reči o poslu koji je trebalo da dobije kod njega,  Litem je napao Pejdž nešto malo posle 8.20 ujutru.

Obdukcija je pokazala da je Pejdž imala 61 ubodnu ranu, uglavnom po glavi i vratu, a ostalih 85 uboda zadobila je dok je pokušavala da se odbrani od napadača. 

Jedina stvar koja može da se pretpostavi da je motiv za ubistvo je to što se Litam uplašio da ona može da ga prijavi za "neprimereno dodirivanje" ako bi joj dao posao.

Ovo su poslednji trenuci Pejdžinog života:

Inače, Litemov brat blizanac je ranije osuđen za seksualni napad. 

- Vi tvrdite da ste joj, nakon što se otkrili da ima samo 15 godina, rekli da ne možete da joj date posao, pa vam je zapretila da će vas prijaviti za neprimereno dodirivanje - pitala je sudija Lejdi Rej i dodala:

- U tom trenutku, devojčica je počela da vrišti, verovatno prisećajući se zločina koji je počinio vaš brat blizanac, pa ste reagovali tako što ste uzeli nož sa police i počeli da je ubadate.

Sudija je rekla i kako nije videla ni jedan dokaz koji bi potvrdio njegove tvrdnje.

- Čak iako su istinite tvrdnje vašeg branioca, vaša reakcija na navodne pretnje svakako nije izgovor za počinjavanje gnusnog zločina - dodala je sudija.

Snimak gde je Džon Litem sa striptizetom, pogledajte ovde:

Takođe je rekla da je nemoguće razumeti kako je naizgled srećno oženjen čovek, koji ima malo dete i vodi uspešan posao sposoban da počini tako užasan zločin.

Litemov advokat Ijan Duguid rekao je da u izveštajima piše da njegov klijent nikada nije imao problem sa kontrolom besa i da je on jedna potpuno obična osoba. Dodao je i da se nije ponašao u skladu sa svojom ličnošću i je nemoguće pronaći objašnjenje za to.

Sigurnosna kamera uhvatila je ubicu kako iznosi Pejdžino telo iz prodavnice i stavlja ga u gepek svog automobila. Smatra se da je držao njeno telo u šupi tokom vikenda, da bi ga u ponedeljak odneo u šumu i tamo bacio, a telo je kasnije otkrio slučajni prolaznik.

- Danas smo imali prilike da vidimo da je čudovište osuđeno za nezamisliv, brutalni zločin prema našoj ćerki - rekla je Pejdžina majka.

- Ne postoji kazna koja je dovoljna za počinjen zločin, ali sada znamo da je svet od danas siromašniji za jednog zlog čoveka, kao i da je od danas makar malo sigurniji za odrastanje naše dece - zaključila je ona.

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA