MAKEDONAC DOBIO RAČUN ZA VODU KAO ZA 18 OLIMPIJSKIH BAZENA: Kada je video sumu, samo što se nije onesvestio!

Takve račune sa enormno visokim sumama od 1.300 do 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, dobilo je još puno građana u raznim delovima Skoplja

  • 2

Jedan Skopljanac je imao neprijatno iskustvo kada je video vanrednu fakturu koju mu je poslalo JP „Vodovod i kanalizacija“ za potrošenu vodu za maj mesec, koju je, inače, on već bio platio. Na računu je stajala frapantna suma od čak 18.500 evra, pa ispada da je on za samo mesec dana potrošio toliko vode sa kojom bi se moglo napuniti čak 18,5 olimpijskih bazena.

NE DAJTE NIKO DA VAS PREVARI: Evo koliko dugo morate da čuvate plaćene račune!

Na žalost, kako ističe Narodni pravobranilac, on nije jedini žitelj makedonske prestonice koji je dobio „vanrednu fakturu“, koja je, inače, neustavna kategorija, za potrošenu vodu. Takve račune sa enormno visokim sumama od 1.300 do 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, dobilo je još puno građana u raznim delovima Skoplja.

U JP „Vodovod i kanalizacija“ kažu da su svi računi saglasni „stanju na njihovim vodomerima“.

Nasuprot ovome, Zaštitnik građana ističe da su korisnici bili izmanipulisani, a zbog neinformisanosti, neki od njih su nakon dobijenih vanredno visokih faktura, zaposlenima u „Vodovod i kanalizacija“ dozvolili da uzmu njihove vodomere. Sada nemaju kako da traže pravdu, pa podižu kredite da bi otplatili dugove.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćorloilo Ćorlo Pk

    14. oktobar 2016 | 14:34

    Izgleda da je neko vešto preusmerio Vardar da teče preko njihovih vodomera, a da oni to nisu primetili! ;-) ;-)

  • Ko da drzim prodavnicu bazena

    15. oktobar 2016 | 09:51

    Ja se onesvestim svaki put kada vidim racun za vodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA