U OVOJ ZEMLJI PEDOFILI ĆE BITI KASTRIRANI ILI UBIJENI: Manijaci su ranije hrlili tamo, a sada strahuju za svoje živote (VIDEO)

Hemijska kastracija se primenjuje u u Rusiji, Južnoj Koreji, Poljskoj i nekim američkim državama, a ova država je prva južnoistočna azijska u kojoj će se ovo isto činiti

  • 7

Pedofili u Indoneziji mogli bi da budu hemijski kastrirani ili osuđeni na smrt prema novim zakonima u Indoneziji.

PEDOFILI SE JAVNO ŽIGOŠU, A NIKO NE PRISTAJE NA HEMIJSKU KASTRACIJU: Ovako se bore protiv pedofilije u Makedoniji

Do promene zakona, koji je nedavno usvojen u indonežanskom parlamentu, došlo je nakon burnih reakcija u javnosti koje je izazvalo grupno silovanje, a potom i ubistvo 14-godišnje devojčice.

Prema novom zakonu, povratnici u izvršenju krivičnog dela seksualnog zlostavljanja i oni koji zlostavljaju članove svoje porodice, suočavanju se sa kaznom između 10 i 20 godina zatvora ili hemijskom kastracijom, odnosno čipovanjem.

Oni koji svoje žrtve ubiju ili im nanesu trajne telesne povrede, odnosno psihičke traume ili prenesu polno prenosive bolesti, mogu biti osuđeni na smrtnu kaznu.

Oštre kazne donete su nakon što je javnost šokirao slučaj devojčice (14) koju je brutalno silovala grupa od 12 muškaraca i dečaka, a potom ubila. Njeno telo pronađeno je tri dana nakon iživljavanja, bez odeće i vezano u obližnjoj šumi.

Indonezija je česta destinacija za pedofile sa Zapada. Od 2014. godine do danas čak 100 seksualnih prestupnika iz Australije uhapšeno je u Indoneziji.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Indonezija je prva južnoistočna azijska zemlja u kojoj se kao vid kazne primenjuje hemijska kastracija. Ova kazna primenjuje se još u Rusiji, Južnoj Koreji, Poljskoj i nekim američkim državama.

Asocijacija indonežanskih doktora upozorila je da hemijska kastracija neće sprečiti seksualno nasilje nad decom i traži od svojih članova da je ne odobre.

- Brojne studije su pokazale da hemijska kastracija nije efektna, zato što seksualni zločini nad decom nisu posledica normalnih hormonalnih impulsa, već poremećaja u ponašanju. Bilo bi neetički za doktore da vrše egzekucije, jer je njihov posao da spasavaju živote - rekao je predsednik Asocijacije indonežanskih doktora Daeng Muhamad.

Ministarka za zaštitu dece i poboljšanje položaja dece Johana Jembise kaže da će doktori ipak morati da sprovode egzekucije ukoliko im sud to naredi.

Borci za ljudska prava uglavnom tvrde da je zakon, koji izgleda strogo, zapravo donet da bi se sakrili nedostaci i greške vlasti, a ne rešio problem.

Kratku reportažu o ovom slučaju pogledajte ovde:

Harsh new laws for rapists in IndonesiaNew laws mean rapists will face castration in Indonesia Posted by Daily Mail on Sunday, 16 October 2016

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA