ASANŽA STIGLA KAZNA: Ugasili mu internet nakon što je objavio govor Hilari Klinton

Asanž od juna 2012. godine živi i radi u ambasadi Ekvadora u Londonu, nakon što mu je vlada te zemlje odobrila azil zbog toga što je britanski sud naložio njegovo izručenje Švedskoj na osnovu optužbi za seksualno zlostavljanje

  • 2

Sajt Vikiliks je saopštio u ponedeljak da je njihovom osnivaču Džulijanu Asanžu vlada Ekvadora ukinula pristup internetu, čime je skinuta sumnja sa američke i britanske vlade koje se spore sa Asanžom oko objavljivanja njihovih poverljivih dokumenata.

Plejboj zečica Pamela Anderson posetila osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža!

- Možemo da potvrdimo da je Ekvador presekao internet Asanžu u subotu u 17 časova, nedugo nakon objavljivanja govora Hilari Klinton - navodi se u saopštenju Vikiliksa, a preneo je Rojters.

Asanž od juna 2012. godine živi i radi u ambasadi Ekvadora u Londonu, nakon što mu je vlada te zemlje odobrila azil zbog toga što je britanski sud naložio njegovo izručenje Švedskoj na osnovu optužbi za seksualno zlostavljanje.

Vikiliks navodi da je Asanž izgubio pristup internetu u nedelju.

Ljudi bliski Vikiliksu navode da Asanž lično rukovodi Tviter nalogom svog sajta.

Vikiliks je poslednjih nedelja objavio veći broj hakovanih prepiski i dokumenata Demokratske stranke.

Izvori bliski toj stranci i Vikiliksu veruju da je taj sajt došao do čak 40.000 do 50.000 hakovanih mejlova sa ličnih naloga bivšeg savetnika Bele kuće i sadašnjeg šefa izbornog štaba Hilari Klinton, Džona Podeste.

Uprkos tome što se Asanž požalio da mu je internet ukinut, Vikiliks je danas popodne objavio novi blok Podestinih mejlova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo tetki da odnesem lek

    18. oktobar 2016 | 13:25

    Cudi me da jos snajperski metak nije ga pogodio, ili dostavljac hrane nije nesto ubacio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA