Aleksin zakon se brani danas na Trgu slobode! Odbranimo i našu decu

Kao razlog za okupljanje građani navode da je prošlo godinu dana od pokretanja inicijative za usvajanje "Aleksinog zakona", što još uvek nije učinjeno

  • 9
Aleksa Janković, Aleksin zakon Foto: Facebook/AlexaJankovic

Protestni skup "Stop vršnjačkom nasilju" održaće se danas na Trgu slobode u Novom Sadu, gde će sa početkom u 17.45 sati nastupiti dvominutna tišina.

Uskoro će biti donesen ALEKSIN ZAKON!

Kao razlog za okupljanje građani navode da je prošlo godinu dana od pokretanja inicijative za usvajanje "Aleksinog zakona", što još uvek nije učinjeno.

KAKAV CAR: Vladimir je išao peške od Novog Sada do Beograda! Razlog će vas naterati da mu se POKLONITE! (FOTO)

- Opravdanja za neusvajanja ima na pretek, ali i obećanja da će biti usvojen. Deca stradaju u školama, deca stradaju van školskih objekata. Najviše stradaju od strane svojih vršnjaka. Šta država radi po tom pitanju? Zašto ne usvoje zakon koji predlažemo? Zašto neće da dokažu da su na strani naše dece? - stoji u pozivu građana na protest.

MINISTAR PROSVETE SA ALEKSINIM RODITELJIMA: Bezbednost dece je prioritet celog društva! (FOTO)

Foto-ilustracija: Tanjug/ Jaroslav Pap Foto-ilustracija: Tanjug/ Jaroslav Pap

Neformalno udruženje građana "Dva minuta tišine", koje organizuje ovaj protest, zapitalo se da li su političari čuli oštri muk, jer su "građani Srbije gromoglasnom tišinom iskazali svoj stav".

Da podsetimo, odluku da sebi oduzme život skokom sa trećeg sprata zgrade, dečak je doneo pre pet godina, zbog učestalih napada vršnjaka iz osnovne škole 2Sretena Mladenovića Mike" u Nišu, koji su ga vređali, jurili, pretili i zbog kojih je dobio potres mozga i zaradio longetu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    23. oktobar 2016 | 15:58

    I moja cerka je pretrpela vrsnjacko nasilje, zato sam za usvajanje ovog zakona. Roditelji odmah reagujte, cim vidite promenu u detetovom ponasanju. Nama je izuzetno pomogao skolski psiholog i razgovori sa detetom. Bili smo zaprepasceni, zato sto se sve to dogodilo u prvom razredu osnovne skole, a maltretirale su je devojcice.

  • ...i td

    23. oktobar 2016 | 13:57

    Moja puna podrska,Milan Beograd.

  • MinaGogi

    23. oktobar 2016 | 15:04

    Čim vidim ovu Vojtekovski odmah mi se uključi alarm opreznosti, poput onih Ognjanovica što se obogatise preko odra svog mrtvog deteta. Zakon svakako treba doneti ali ove ale i aždaje skloniti dalje od para.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA