≫ 

MINISTAR PROSVETE SA ALEKSINIM RODITELJIMA: Bezbednost dece je prioritet celog društva! (FOTO)

- Vidimo da ste spremni i rešeni da se uhvatite u koštac sa problemom vršnjačkog nasilja. Imate naše puno poverenje i podršku - rekao je Bojan Janković

  • 1

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas sa Draganom i Bojanom Janković, roditeljima Alekse Jankovića, koji je izvršio samoubistvo zbog višemesečnog vršnjačkog nasilja, kao i sa Marijom Čeh, predsednicom Saveta roditelja OŠ "Vojvoda Putnik".

RODITELJI MALOG ALEKSE POBEDILI NA SUDU: Škola kažnjena sa dva miliona dinara zbog PROPUŠTANJA DUŽNOG NADZORA

Bezbednost dece je prioritet, saglasili su se sagovornici i istakli da je to zadatak ne samo obrazovno-vaspitnog sistema već celog društva.

"OD MUVE PRAVITE SLONA": Razredni ŠTITI devojčicu iz Šapca koja je pretila drugaricama!

Ministar Šarčević je rekao da je u toku rad na konfiguraciji novih roditeljskih tela i načina na koji će oni biti uključeni u rad škola.

Uskoro će biti donesen ALEKSIN ZAKON!

- Za razliku od sadašnjih Saveta roditelja u kojima se njihov glas ne čuje, novi sistem će podrazumevati veća prava ali i veće obaveze za roditelje - naglasio je ministar.

Foto: Facebook/Dragana-Gaga Jankovic Foto: Facebook/Dragana-Gaga Jankovic

TERALI SU ME DA JEDEM IZ KANTE, DEČAK JE POKUŠAO DA ME SILUJE: Evo šta naša deca svakodnevno doživljavaju u školama! (VIDEO)

Roditelji Alekse Jankovića zamolili su ministra u ime svih roditelja koji ih podržavaju da zaštiti decu žrtve vršnjačkog nasilja.

Pročitajte status koji je majka posvetila pokojnom Aleksi - NA NJEGOV ROĐENDAN!

Printskrin: TV Prva Printskrin: TV Prva

- Vidimo da ste spremni i rešeni da se uhvatite u koštac sa problemom vršnjačkog nasilja. Imate naše puno poverenje i podršku - rekao je Bojan Janković.

Kada je reč o bezbednosti dece prvi prioritet Ministarstva biće uvođenje kamera u sve škole, ali kamera koje će biti povezane sa policijskih stanicama, istakao je ministar i dodao da će u potragu za sistemskim rešenjem i zakonskim okvirom koji se tiče vršnjačkog nasilja Ministarstvo uključiti sve zainteresovane strane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    11. decembar 2016 | 00:53

    Izjava Maje Gojkovic,predsednice parlamenta da se boji(bar je tako trebalo da se tumaci)da se deca nasilnici posle ovakvog zakona ne pretvore u zrtve,a i izjava ministra o kolokvijalnim stvarima i kamerama govori da ce sustina i restriktivnost zakona da budu izmenjeni..Pameti nikad dosta?!Jos koliko dece treba da se nazove pravim imenom da su oni zrtve nasilnika,a nasilnici-nasilnici!!!Potrsban je veci pritisak javnosti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA