GORI DŽUNGLA, jedan od najozloglašenijih kampova za migrante!

  • 0

U migrantskom kampu poznatom kao "Džungla" u francuskom lučkom gradu Kaleu, koji su francuske vlasti počele da ruše, protekle noći izbilo je nekoliko požara, a u jednom od njih je povređen jedan sirijski migrant nakon što je eksplodirala boca sa gasom i prevezen je u bolnicu.

MIGRANTI SILOVALI NOVINARKU: Snimala je dokumentarac o seksualnim napadima, a onda joj se dogodio užas

Požari su u ovom improvizovanom kampu, iz kojeg se od ponedeljka evakuišu ljudi, počeli da izbijaju u utorak uveče, ali su se intenzivirali između 00:30 i 03:00 sati, naročito na ulazu u kampu.

U tom vremenskom periodu su eksplodirale najmanje dve boce sa gasom, zbog čega je veći broj ljudi iz kampa moralo da se udalji oko 100 metara od "Džungle".

"Evakuisali smo između 150 i 200 migranata, pre svega Avganistanaca i Sirijaca, a među njima i 15-ak dece koja su odvedena u Privremeni prijemni centar", rekao je komesar policije u Kaleu Patrik Vise-Burdon.

Foto-Ilustracija: Tanjug/AP Foto-Ilustracija: Tanjug/AP

U prva dva dana raseljavanuja, 3.242 odrasla migranta napustila su kamp autobusima, dok je 772 dece smešteno u Privremeni prijemni centar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA