≫ 

MIGRANTI DONELI OPASNU BOLEST: Od tog oboljenja umrli su mnogi Srbi! (FOTO)

- Svi centri imaju prostoriju za izolaciju i imamo puno preparata kojima se to tretira - rekao je Mišković iz Komesarijata za izbeglice

  • 27

U tranzitno-prihvatnim centrima, između ostalih i u Preševu, kod migranata su registrovane telesne vaši koje prenose pegavi tifus, potvrdeno je iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanovic Batut", ali je njima pružena potrebna pomoć i razloga za strah nema.

OVA DECA NEMAJU NIŠTA, A POGLEDAJTE KAKO SU SREĆNA: Tužna priča o migrantima u kampu u Šidu! (VIDEO)

NA GRANICI SA MIGRANTIMA: Situacija je sada znatno drugačija nego prošle godine!

Oko 1.000 migranata trenutno boravi u prihvatnom centru u Krnjači, a kod više desetina njih je konstatovana pojava telesne vaši.

U Krnjači, ali i u prihvatnim centrima u Preševu, Subotici i Šidu, migranti su izolovani i pružena im je adekvatna zdravstvena nega.

Ivan Mišković iz Komesarijata za izbeglice kaže da je situacija pod kontrolom.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Preduzeli smo sve potrebne preventivne i protivepidemijske mere, kako bismo suzbili pojavu telesnih vaši i dalje širenje. Svi centri imaju prostoriju za izolaciju i imamo puno preparata kojima se to tretira - rekao je Mišković.

Naglasio je da se ne govori o bolesti već o vašima, i da je to znak da nema mesta panici.

Foto: Wikimedia/Flickr/Gilles San Martin Foto: Wikimedia/Flickr/Gilles San Martin

- Sve ovo što smo uradili je znak da nema mesta panici, da je situacija pod kontrolom. Epidemolozi i lekari su non-stop u centrima i činimo sve da situacija bude pod kontrolom - rekao je Mišković, prenosi RTS.

Objašnjava da se migrantima, nakon preventivnog i protivepidemijskog tretiranja, daje čista garderoba.

On je pozvao sve ljude, kompanije i organizacije, koje su u mogućnosti, da doniraju toplu odeću i obuću za predstojeće zimske dane.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    5. novembar 2016 | 13:11

    Jos sto jada ce nam stici s njima. Pametni su Madjari nedaju im ni da kroce kod njih. Dobicemo od njih bolesti koje su iskorenjene jos pre pola veka...strasno.

  • Gane

    5. novembar 2016 | 13:04

    Sto ste ih pustili

  • Jelena

    6. novembar 2016 | 12:40

    Nisu izolovani puna Subotica je njih, ima ih po celom gradu.. To se zove izolacija, ko zna kakve sve bolesti ce nam preneti!! Neka nam je Bog u pomoći!! Napadaju decu, kradu, seku skalpelom to su jadni ljudi, sta je sa nasim jadnim ljudima koji se hrane iz kontejnera!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA