POJAVILA SE ŠUGA U PANČEVU: Oboleli učenici Medicinske škole, a idu na praksu u bolnicu!

- Učenici su na kućnom lečenju, i izolovani. Preduzete su sve mere da se bolest ne širi u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje - rekla je za Telegraf direktorka škole Svetlana Kalapiš

  • 4

Učenici Medicinske škole "Stevica Jovanović" u Pančevu zarazili su se šugom. Bez obzira na ovo parazitsko oboljenje, njihova praksa u Opštoj bolnici u tom gradu nije obustavljena.

5.000 LJUDI U SRBIJI ZARAŽENO ŠUGOM: Najbrže se širi u školama i vrtićima, ovo su simptomi

Kako Telegraf saznaje, šugom se zarazilo nekoliko učenika ove srednje škole, što u rukovodstvu ove obrazovne ustanove negiraju, ali nespretno.

Direktorka škole Svetlana Kalapiš tvrdi za Telegraf da se "pojavio samo pojedinačni slučaj ove bolesti" a zatim dodaje:

- Učenici su na kućnom lečenju, i izolovani. Preduzete su sve mere da se bolest ne širi u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje.

Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

ŠUGA HARA SRBIJOM: Pažnja, evo kako da znate da li ste je dobili!

U nastavku odgovora na naša pitanja ističe: "U školi šuge NEMA", kao i da učenici koji obavljaju vežbe u zdravstvenim ustanovama imaju uredne sanitare kontrole.

Ovakav odgovor redakcija Telegrafa dobila je posle "šetnje". Direktorka škole nam je prilikom prvog telefonskog razgovora rekla da je nazovemo za pola sata jer o tome ne može da priča na hodniku. Kada smo pozvali za pola sata javila nam se sekretarica, koja nam je rekla da direktorka neće pričati sa nama telefonom jer nije sigurna da smo novinari, već možda neko od učenika.

Foto: Wikimedia/Laslovarga Foto: Wikimedia/Laslovarga

ŠUGA HARA PO ŠKOLI U BEOGRADU: Roditelji u panici, potvrđena epidemija!

Ljubazno smo pitali na koju mejl adresu da pošaljemo pitanja, a i taj odgovor smo dobili tek kada smo istakli da smo primetili paniku zbog naših poziva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza

    8. novembar 2016 | 15:46

    To uopšte nije za čudjenje, treba samo otići do prijemnog odeljenja bolnice i sve će vam biti jasno. Toliko prljavštine nema ni u kočini. Neću ni da spominjem odeljenja kao šo su inerno, neurologija itd. Da je nekakvog reda u državi ta bolnica bi odavno trebala biti zatvorena iz sanitarnih razloga.

  • ?

    8. novembar 2016 | 15:33

    Epidemija je u Pančevačkoj bolnici već dva, tri meseca. Samo što je to javna tajna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA