MAJOR RUMEN NEKADA DOMINIRAO MIGOVIMA NA NEBU, a sada je novi bugarski predsednik (VIDEO)

Radev ima diplomu i sa Rakovskog fakulteta i titulu doktora vojnih nauka iz oblasti poboljšanja taktičkog treninga iz simulacije borbe u vazduhu

  • 16

General - major Rumen Radev osvojio je većinu glasova u drugom krugu predsedničkih izbora u Bugarskoj kao nezavisni kandidat. Pre nego što je izabran za šefa države Radev je bio na čelu bugarskih vazduhoplovnih snaga, a na video-snimku iz 2014. godine se vidi njegovo uzletanje na aero-mitingu u Sofiji.

PREMIJER BORISOV PODNOSI OSTAVKU: Proruski čovek Radev novi predsednik Bugarske (FOTO)

Radev je diplomirao u vojnoj školi vazduhoplovstva SAD "Maskvel" 1992. godine, a 2003. godine je stekao i zvanje mastera.

Radev ima diplomu i sa Rakovskog fakulteta i titulu doktora vojnih nauka iz oblasti poboljšanja taktičkog treninga iz simulacije borbe u vazduhu.

Novi predsednik Bugarske ima 53 godine i pilot je prve klase sa iskustvom u upravljanju letelicama "mig 15 UTI", "mig 17", "mig 21" i "mig 29". Radev je d 2014. do 2016. godine bio je na čelu vazduhoplovnih snaga Bugarske.

 

 

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA