DEDA MRAZ JE SIGURNO PONOSAN: Ovo je jedan od najoriginalnijih protesta koje smo videli (FOTO)

Nekoliko učesnika protesta prilepilo je "brade" na lice imitirajući Deda Mraza da bi ukazali na problem

  • 1

Više od 1.000 rumunskih policajaca, od kojih su pojedini bili obučeni u kostime Deda Mraza, protestovalo je u utorak u Bukureštu zahtevajući da im se omogući da ranije idu u penziju, u 60. godini.

BIZARNO: Beli šlemovi učestvovali u "manekenskom izazovu" usred sirijske ratne zone (VIDEO)

Policajci su se okupili na centralnom trgu u glavnom gradu Rumunije, gde premijer Dačijan Čološ i drugi predstavnici vlade imaju kancelarije, i udarali o činele i bubnjeve - piše Blic.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nekoliko učesnika protesta prilepilo je "brade" na lice imitirajući Deda Mraza da bi ukazali na problem sa starosnom granicom za odlazak u penziju.

Starosna granica za penzionisanje muških policajaca sada je 65 godina, a demonstranti su ukazali da je to preterano jer u tim godinama više ne mogu da efikasno obavljaju zadatke i održavaju javni red.

Rumunski ministar za rad Dragoš Pislaru se sastao s pojedinim policajcima i rekao da će razmotriti njihov zahtev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Groficaofica

    23. novembar 2016 | 07:42

    Kako molim? Pa kod nas,kako smo krenuli,odlazice se u penziju kad napunimo 80-90 godina. 'Ajte molim vas pa u tim godinama je covek najproduktivniji,najsnazniji a uostalom sto bi ustupali posao ovoj omladini,neka ih deca nek' padaju u depresiju i neka idu preko granice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA