KRAGUJEVČANI NE PLAĆAJU RAČUNE ZA VODU: Gradskom "Vodovodu" duguju više od MILIJARDU dinara

Više od milijardu dugovanja čine neplaćeni računi građana, koji su “teški” oko 700 miliona i dugovi privrede i javnog sektora koji iznose preko 600 miliona

  • 8

Kragujevačkom JKP “Vodovod i kanalizacija” ovog momenta se duguje neverovatnih 1.322.000.000 dinara!

AKO NE PLAĆATE REDOVNO RAČUNE, CRNO VAM SE PIŠE: Odmah se rešite tih dugova jer kreću velike promene!

Više od milijardu dugovanja čine neplaćeni računi građana, koji su “teški” oko 700 miliona i dugovi privrede i javnog sektora koji iznose preko 600 miliona dinara. Ovakva dugovanja direktno ugrožavaju funkcionisanje JKP “'Vodovod i kanalizacija”, zaključilo je danas kragujevačko Gradsko veće.

- Da bi se obezbedila likvidnost tog preduzeća i izmirenje dospelih obaveza, neophodno je da se to preduzeće ponovo kreditno zaduži - saopštila je kragujevačka gradska vlada.

Gradsko veće je na danas održanoj sednici dalo saglasnost o dugoročnom kreditnom zaduženju JKP “Vodovod i knalizacija” u iznosu od 170 miliona dinara.

Tim novcem biće refinansiran ranije odobren kredit kod AIK- banke, biće plaćeni računi Vodovoda za struju, porezi i doprinosi, ali i deo obaveza prema dobavljačima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Tokom ove godine račune za utrošenu vodu redovno je izmirivalo samo 20 odsto potrošača u Kragujevcu.Vodovod je dužnicima ponudio i reprogram na rate.

Od nekih dužnika Vodovod naplaćuje dugovanja posle utuženja i posredstvom izvršitelja. Usluge JKP “Vodovod i kanalizacija” u Kragujevcu koristi 65.000 domaćinstava i privrednika.

(M.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA