POKUŠAJ ATENTATA NA FILIPINSKOG PREDSEDNIKA: Islamisti bacili bombu na Duterteovo obezbeđenje, ima ranjenih

Telohranitelji filipinskog predsednika Rodriga Dutertea napadnuti su uoči njegove posete gradu Maraviju, koji se nalazi na jugu zemlje, međutim predsednik neće otkazati posetu

  • 4

Najmanje sedam osoba iz tima za obezbeđivanje predsednika Filipina Rodriga Dutertea je povređeno u napadu islamista, prenose danas agencije.

VREME JE DA KAŽEMO ZBOGOM AMERICI: Filipinski predsednik odlučio da se okrene drugim državama (VIDEO)

Napad se dogodio uoci Duterteove posete području koje je bojno polje islamista i vladinih snaga.

Napad je izvršen eksplozivnom napravom koja je bila postavljena na putu kojim je prolazila kolona vozila ka gradu Maraviju, navode agencije.

- Kamion u kom se nalazila bezbednosna pratnja predsednika bila je pod napadom improvizovane eksplozivne naprave. Nije bilo oružane borbe - naveli su bezbednosni zvaničnici.

Povredeni su prebačeni u bolnicu, u konvoju su se nalazili i članovi medijskog tima predsednika Filipina, ali oni nisu povređeni.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo bezbednosti je apelovalo na Dutertea da odloži posetu, ali je ono odbacio taj zahtev i rekao da će ići u Maravi i to istim putem kojim se kretao napadnuti konvoj.

Telohranitelji filipinskog predsednika Rodriga Dutertea napadnuti su uoči njegove posete gradu Maraviju, koji se nalazi na jugu zemlje, međutim predsednik neće otkazati posetu, navodi AFP.

- Moji telohranitelji koji su nešto ranije doleteli na jug napadnuti su. Služba bezbednosti je stradala u eksploziji bombe - kazao je Dutertea.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    29. novembar 2016 | 13:00

    Sad su ga samo jos vise razljutili. E tek ste ga sada naj...li.

  • Naslov

    29. novembar 2016 | 19:10

    Cuj islamisti. Amerikanci

  • Pera Kojot # 1

    29. novembar 2016 | 19:17

    Svi znaju ko finansira te islamiste! Pogotovo posle srednjeg prsta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA