ULICE SU ČISTE ZAHVALJUJUĆI NJOJ: Penzionerka volonterski čisti kraljevski grad (FOTO) (VIDEO)

- Bilo je onih koji su me odvraćali od posla. Ljubitelj sam prirode i svega što je pozitivpo. Na negativno se ne osvrćem. Oni bace smeće, ja pokupim, i sve tako - kaže Rešida Kovačević (75)

  • 10

Jajce je jedan od najlepših i najčistijih gradova a za to je zaslužna Rešida Kovačević (75), koja već 16 godina svakodnevno čisti otpad koji bacaju nesavesni građani.

DUŠO, UDAJ SE ZA MENE: Prosidba kod vodopada u Jajcu rasplakala prolaznike! (VIDEO)

- Ustajem jako rano. Prvo pogledam kroz prozor ima li posla, pa onda doručkujem i popijem kafu. Dok doručkujem razmišljam šta ću raditi a zatim idem na posao. Nekad i sebe malo zapustim, kako bi sve mogla da počistim. Kupim i sklanjam sve što ima u prirodi. Svest kod mnogih građana je proradila i videli su razliku. Sada mnogi slede moj primer.

Bilo je onih koji su me odvraćali od posla. Ljubitelj sam prirode i svega što je pozitivpo. Na negativno se ne osvrćem. Oni bace smeće, ja pokupim,  i sve tako - kaže Rešida Kovačević.

SRBI, HRVATI I BOŠNJACI SELI ZAJEDNO U KLUPE: Deca iz Jajca pobedila podele i političare!

Printskrin: Youtube/RSE Balkan Printskrin: Youtube/RSE Balkan

Radila je kao daktilograf od 1959. do 1992. godine. Nije se nikad udavala a rodbina joj je umrla. Nikada, međutim, nije sama jer je, kako kaže, dosta dobrih ljudi upoznala tokom volontiranja.

Printskrin: Youtube/RSE Balkan Printskrin: Youtube/RSE Balkan

- Oni koji su mi nekada upućivali ružne reči, sada se izvinjavaju i cene moje zalaganje za ovu čaršiju. Govore kako me treba nagraditi a meni ne treba nagrada. Imam ja svoju mirovinu. Ja sam zadovoljna. Nagrade neka daju mlađima - priča Rešida i dodaje da nije luda kako to neki misle.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / izvor: bug.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • qwertz

    1. decembar 2016 | 00:11

    Divna baka, Bog joj zdravlja dao

  • BALKANSKI SPIJUN

    1. decembar 2016 | 00:20

    Na zapadu je ovo totalno normalno...kod nas slucaj jedan u milion....zasto djake ne organizujete da joj pomognu...i da nemoze imati 5 iz vladanja ako ne prododa malo volontiranja svom gradu ili starijim osobama

  • Snezana

    1. decembar 2016 | 05:18

    Imam 50 godina i kada sam išla u osnovnu školu bilo je sasvim normalno da se subotom organizuje radna akcija spremanja školskog dvorišta i okoline.Svi smo nosili grabulje,metle,ko je imao kolica.i sakupljalo se lišće i palilo.Ne sećam se da je i bilo smeća.Danas su nastupila neka zla vremena pa ismevamo i one koji hoće da rade.Za sve su krivi direktori škola i prosvetni radnici koji ništa ne uče našu decu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA