Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Pratite šta ste propustili u poslednjih 24 sata

  • 0

Po običaju, burnih 24 sata je iza nas. Vesti iz Srbije, ali i iz celog sveta, brojne zanimljivosti su stizale iz minuta u minut, tako da je teško odrediti koja je vest bila udarnija od koje. Na našem portalu, istakle su se sledeće:

U prethodnih petnaestak dana imali smo smene nekoliko godišnjih doba, ali zima još nije pokazala zube. Krenućemo prvo od one pouzdanije prognoze, do 7 dana i tu se stvari neće mnogo menjati. Čeka nas uglavnom sunčano vreme, sa jutarnjim mrazevima i maksimalnim temperaturama do desetak stepeni.

Prva dekada decembra je izgubljena za zimoljupce, štaviše, izvesno je i da neće biti padavina jer se u Evropi formirao stabilan anticiklon. Više o ovoj vesti možete da pročitate OVDE.

Na Fejsbuku se pojavio oglas koji je za kratko vreme stekao veliku popularnost. Nenad M. iz Beograda je objavio da traži cimerku i pritom dao detaljan opis stana i prikazao njegovo realno stanje.

Neki poslovi su pravo zadovoljstvo, dok pojedina zanimanja zahtevaju čelične živce. Situacija je naročito alarmantna u srpskim trafikama gde je, kako su nam radnici rekli, teror nad njima veći nego ikad. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

Danas se obeležava Dan Muzeja Nikole Tesle, jedinstvene institucije nauke i kulture u Srbiji, a i u svetu. Ovaj muzej postoji više od šest decenija i jedini je koji čuva originalnu i ličnu zaostavštinu Nikole Tesle.

O kućici na Drini, izgrađenoj na samoj steni, pisali su brojni popularni strani i domoći mediji, ali i dalje mnogi ne znaju koja priča se krije iza ove zanimljive mini građevine.

Unikatno zdanje u blizini Bajine Bašte datira iz leta 1968. godine, kada su lokalni mladići posle plivanja u bistroj i hladnoj reci želeli da se odmore na steni. Više o ovome možete da pogledate OVDE.

Povodom 160 godina od rođenja Nikole Tesle, u beogradskom “Sava centru” 18. decembra nas očekuje pozorišni spektakl pod nazivom “FBI – Dosije Tesla”. Scenario za ovaj komad napisao je dr. Nele Karajlić, koji ga je i režirao.

Ni najmanje neizvenosti nije bilo u poslednjem duelu između Crvene zvezde i FMP-a u dvorani “Aleksandar Nikolić. Crveno-beli su slavili 93:62 (25:16, 24:14, 25:16, 19:16).

Serija 8:0 i činjenica da gosti nisu postigli koš tri i po minuta dali su zalet aktuelnom šampionu protiv pretposlednje ekipe na tabeli, i bukvalno od prvog do poslednjeg minuta držali sve u svojim rukama sa dvocifrenom prednošću. Više informacija pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA