≫ 

Asad upozorio da Zapad više brine o spasavanju terorista nego civila: Ovo je suština njihove poruke (VIDEO)

Prema Asadovim rečima, prevod suštine poruke Zapada Rusiji glasi da Moskva treba da zaustavi napredovanje sirijske vojske u borbi protiv terorista

  • 6

Sirijski predsednik Bašar al-Asad upozorio je danas da saopštenja zapadnih vlada ne treba uzimati zdravo za gotovo jer, kako tvrdi, u Alepu one više brinu o spasavanju terorista nego civila.

 

GOTOVO JE: Sirijska vlada preuzela je kontrolu nad Alepom!

 

Asad je, u intervjuu za "Raša tudej", oštro kritikovao i ono što smatra "mlakom" reakcijom Zapada na juriš Islamske države na sirijski drevni grad Palmiru.

 

- Da vlada zauzme Palmiru, oni (Zapad) bi bili zabrinuti zbog baštine. Ako oslobodimo Alepo od terorista, zapadni zvaničnici i mediji će biti zabrinuti zbog civila. Oni ne brinu kada se dešava suprotno, kada teroristi ubijaju te civile ili napadaju Palmiru i uništavaju nasleđe čovečanstva, a ne samo Sirije - rekao je Asad u intervjuu čiji su delovi danas objavljeni na sajtu RT.

 

Sirijski predsednik konstatuje da je tajming napada IS na Palmiru povezan za onim što se trenutno dešava u Alepu.

 

- To je odgovor na ono što se događa u Alepu - napredovanje sirijske i arapske vojske - i oni žele da potkopaju pobedu u Alepu, a u isto vreme da sirijsku vojsku odvrate od Alepa kako bi snage fokusirala na Palmiru, čime bi se zaustavilo napredovanje sirijskih snaga. Ali, naravno, to nije uspelo - objašnjava Asad.

 

Upitan kako komentariše to što zapadne zemlje traže od Rusije i Irana da izvrše pritisak na Damask i uvedu primirje u Alepu, u trenutku kada sirijska vojska napreduje u preuzimanju tog grada iz ruku pobunjenika, Asad kaže da je "u politici uvek važno čitati između redova".

 

Asad spreman da sarađuje sa Trampom

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Prema Asadovim rečima, prevod suštine poruke Zapada Rusiji glasi da Moskva treba da zaustavi napredovanje sirijske vojske u borbi protiv terorista.

 

- Ovo je suština njihove poruke, ostalo zaboravite: Otišli ste predaleko u poražavanju terorista, a to ne bi trebalo da se dešava. Trebalo bi da kažete Sirijcima da stanu sa tim. Moramo da zadržimo teroriste i da ih spasimo - zaključuje sirijski predsednik.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs/ Tanjug))

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gekke Joopi

    14. decembar 2016 | 12:03

    Ma covek je potpuno u pravu!!!

  • Milojko

    14. decembar 2016 | 13:23

    Normalno da će zapad i ameri da podržavaju teroriste oni su ih i poslali u Siriju a Asad im kvari planove ako ostane na vlasti

  • Vosa

    14. decembar 2016 | 12:06

    Na zalost to je ostina. Zapad (USA) je patentirao kako da nas drzi u stalnom strahu i potrebi da nas 'spasavaju'. Napravili su teroristicke organizacije i teroristicke vodje (koje uzgred niko nije video pre nego sto postanu lesevi) i onda se 'bore' protiv njih. I to bas tamo gde ima nafte!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA