Karić: Solana i Holbruk su mi 2000. godine nudili da budem kandidat opozicije, ali da svedem vojsku na lovačko društvo

- Pomogao sam Trampu u kampanji, Vučić mora da se kandiduje za predsednika - rekao je Bogoljub

  • 33

Biznismen Bogoljub Karić je u specijalnoj emisiji “Ćirilica” otvoreno pričao o tome da li namerava da kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

>>> Emotivna poruka Bogoljuba Karića iz Moskve upućena majci (VIDEO)

On je u intervjuu Milomiru Mariću u Moskvi razrešio dileme javnosti da li njegove aktivnosti na društvenim mrežama, gde je između ostalog kritikovao Zaštitnika građana Sašu Jankovića, znače da će se upustiti u predizbornu trku.

- Nemam nameru da se kandidujem, a kada bih to učinio ne bih imao pravu konkurenciju, osim Aleksandra Vučića. On hteo ili ne mora da se kandiduje, jer je jedino on ima šanse da pobedi već u prvom krugu. Vučić treba što pre da objavi svoju kandidaturu, kako bi smirio situaciju u Srbiji. Svaka duga opcija sem pobede kandidata Srpske napredne stranke značila bi haos i povratak Srbije u 2000. godinu - rekao je Karić.

On tvrdi da su mu 2000. godine tadašnji američki državni sekretar Ričard Holbruk i generalni sekretar NATO Havijer Solana nudili da bude predsednički kandidat opozicije, ali je on to odbio.

- Njihovi uslovi bili su da priznam nezavisno Kosovo, da Vojvodina dobije veću samostalnost, da uvedem regionalizaciju ostatka Srbije, a vojsku svedem na lovačko društvo, što ja naravno nisam mogao da prihvatim.

Printskrin: Facebook/Bogoljub Karić Printskrin: Facebook/Bogoljub Karić

Srpski biznismen je sebe uporedio sa Donaldom Trampom i izjavio da je na neki način učestvovao u izbornoj kampanji novog predsednika Amerike.

- Tramp je očitao lekciju svim kvazipolitičarima sveta. On je pomalo kontroverzan i ekscentričan, i kao i ja, nije imao političkog iskustva kada se kandidovao za predsednika. Poslao sam mu moj čuveni spot iz predsedničke kampanje gde se pominju lanci, katanci i salata, pa je u u poslednjih mesec dana kampanje Tramp forsirao priču da su američkim radnicima potrebnie fabrike u Americi, a ne u Kini i Vijetnamu.

Karić je demantovao da je u Rusiji, gde živi od 2005. godine, ikada zatražio azil.

- Srbin sam koliko i Rus, imam diplomatski pasoš, sa tim dokumentom mogu da putujem svuda po svetu, jedino ne mogu u Srbiju.

Predsednik "BK Group" je nedavno najavio da će se na proleće sledeće godine vratiti u Srbiju.

Viši sud u Beogradu obustavio je jedan od dva postupka koji se u Srbiji vode protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarelosti dela. Međutim, u Tužilaštvu za organizovani kriminal kažu da i dalje vode istragu protiv Karića i saradnika u slučaju privatizacije “Mobtela” za proneveru oko 60 miliona evra. Dela obuhvaćena tom istragom zastarevaju u maju 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velibor

    27. decembar 2016 | 10:30

    Kamo sreće da Srbija ima više uspešnih ljudi u biznisu kao što je Bogoljub.

  • Marta

    27. decembar 2016 | 09:49

    Dobar intervju, pametan čovek. Kad samo pogledaš sve one zgrade, tržne centre, sve one kranove i užurbane radnike, ne može da ti ne bude žao što je to tamo negde a ne ovde. Samo napred Bogoljube, ne osvrći se na zle jezike, ti vidiš mnogo dalje i mnogo bolje!

  • Milence

    27. decembar 2016 | 01:29

    Nemoj da se vrces,salata je vec davno obrana a mi ostali obrali smo bostan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA