≫ 

UBIJEN U BRAZILU, 90-ih RADIO U BEOGRADU: Šta se krije iza ubistva grčkog ambasadora u Riju?

Filho je priznao ubistvo i rekao da je bio očajan i da nije znao šta da uradi, te je zamolio rođaka da mu pomogne da urede sve da ambasadorovo telo nestane

  • 2

Grčki ambasador u Brazilu Kjirakos Amiridis (59) koga je ubio vojni policajac, ljubavnik njegove žene, radio je devedesetuh godina u Beogradu.

Jezivi detalji likvidacije grčkog ambasadora: Ubila ga supruga i njen ljubavnik policajac

Amiridis je nestao prošlog ponedeljka, a njegovo telo u spaljenom automobilu je pronađeno u četvrtak pored Rio de Žaneira. Seržo Moreira Filjo (29), vojni policajac, priznao je da je ubio ambasadora, ali tvrdi da je to bilo u samoodbrani. Posle toga je zamolio nećaka da mu pomogne da ukloni telo. Policija sumnja da je ubistvo naručila ambasadorova supruga Fransoa De Souza Oliveira (40), ali ona još nije optužena.

Amiridis je inače devedesetih godina radio u ambasadi Grčke u Beogradu.

- Filjo je priznao ubistvo i rekao da je bio očajan i da nije znao šta da uradi, te je zamolio rođaka da mu pomogne da urede sve da ambasadorovo telo nestane - rekao je istražitelj Pontes novinarima.

On i nećak su leš zamotali u tepih i uneli ga u automobil. Odvezli su se do napuštenog dela grada, zapalili automobil i gurnuli ga s puta. Istraživači su u ambasadorovoj kući pronašli krv na kauču. Veruju da je umro od uboda nožem ili nekim drugim oštrim predmetom.

Na ispitivanje je pozvana i ambasadorova udovica Fransoa De Souza Oliveira, kao i nećak vojnog policajca. Pontes, koji vodi istragu, rekao je da misle da je ubistvo naručila udovica ambasadora. Ona je nagovorila svog ljubavnika da ubije Grka. Nemaju još dovoljno dokaza da je optuže, ali je zadržana u pritvoru.

- Rekla nam je samo da je njen ljubavnik vojni policajac ubio muža. Ona je negirala upletenost - kaže istraživač Pontes.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA