Ruska vojska se sprema da žestoko napadne ISIS i povrati Palmiru (FOTO) (VIDEO)

Ruski avioni su u petak pokrenuli novu operaciju sa ciljem da oslobode teritoriju blizu vojnog aerodroma, koji je pod kontrolom džihadista

  • 7

Ruske snage su nedavno sprovele više vazdušnih udara u okolini Palmire, pogodivši više boraca ISIS-a u okolini Homsa u Siriji. Na snimku koji je nedavno objavila ruska strana može da se vidi brojno oružje kao i vojne trupe koje se spremaju da ponovo napadnu ISIS kako bi povratile drevni grad Palmiru.

ISIS preuzeo odgovornost za krvoproliće u Istanbulu tokom novogodišnje noći (FOTO)

Ruski avioni su u petak pokrenuli novu operaciju sa ciljem da oslobode teritoriju blizu vojnog aerodroma, koji je pod kontrolom džihadista, prenosi britanski Ekspres.

Na snimku se mogu videti ruski borci na zemlji, dok su vojni helikopteri pretraživali nebo u potrazi za terorističkim metama.

Bombardovanje je počelo kada je na snagu stupio nacionalni prekid vatre u Siriji, koji je dogovoren uz posredovanje Rusije i Turske.

Turska je pokrenula napade u Siriji pod nazivom "Štit Eufrata", pre više od četiri meseca u pokušaju da pošalju ISIS daleko do svojih granica.

Savet bezbenosti UN je podržao napore Moskve i Ankare. Primirje ne uključuje odustajanje od borbe protiv džihadista.

Ove dve zemlje su ostavile postrani tenzije koje postoje između njihovih vlada i otpočele su bombardovanje ISIS-a u blizini grada Al-Bab.

Turski zvaničnici su potvrdili da su u odvojenim napadima ubili oko 22 militanta.

Printskrin: express.co.uk Printskrin: express.co.uk

Moskva i Ankara podržavaju različite strane u ovom sukobu, pošto Rusija ne odustaje od svoje podrške postojećem sirijskom režimu i predsedniku Bašaru al Asadu.

Ruski ambsador u UN, Vitalij Ćurkin, pozvao je članice saveta da podrže ovo primirje.

Tuska i Rusija kažu da razgovori u Astani imaju za cilj da dopune mirovne napore UN, jer žele da u njega uključe i regionalne igrače kao što su Egipat, Saudijska Arabija, Katar i Jordan.

Sjedinjene Američke Države nisu učestvovale u ovom procesu ali je Moskva istakla da se nada podršci Donalda Trampa kada preuzme položaj u januaru.

Pogledajte video OVDE.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA