Iza stravične nesreće kod Obrenovca je potresna priča: Mladići se vraćali sa reprize dočeka, pa im se zapalio automobil

Istražni organi su naložili obdukciju da bi se utvrdilo da li su mladići bili pod dejstvom alkohola

  • 8

Vukašin Kostić (28) i Dragan Nenadović (28) poginuli su preksinoć u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na putu Obrenovac-Ub. Nesreća se dogodila oko 3.30 sati iza ponoći, kada je "rover" koji se kretao iz pravca Obrenovca ka Ubu, u selu Lončanik, sleteo sa kolovoza.

Tragedija kod Uba: Mladići poginuli na Obrenovačkom putu

- Do nesreće je došlo na blagoj krivini, ali na licu mesta nema ni tragova skretanja ni tragova kočenja, već je "rover" u kojem su se nalazili mladići praktično samo produžio pravo, sleteo u kanal i udario u betonski propust obližnjeg dvorišta. Jedan od mladića je tom prilikom ispao iz vozila i nastradao na licu mesta, a drugi je poginuo u trenutku kada je "rover", posle udara u betonski propust eksplodirao i zapalio se - kaže izvor iz istrage za "Blic".

On dodaje da dosadašnja saznanja pokazuju da su dvojica Ubljana bila u Obrenovcu, najverovatnije na proslavi, i nastradali su u povratku kući.

Dosadašnja saznanja takođe ukazuju na to da se za volanom vozila nalazio Kostić, dok je Nedović sedeo na mestu suvozača.

Ipak, budući da je "rover" u kojem su bili nesrećni mladići nakon eksplozije potpuno izgoreo, istražni organi ne mogu pouzdano da tvrde ko je sedeo za volanom automobila dok kompletno ispitivanje ne bude završeno.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dragan, koji je prvi nastradao, ispao je iz vozila prilikom sletanja "rovera" u kanal i njegovo telo je nađeno pored kanala.

Vukašin je pak ostao u automobilu i, kako navode naši izvori, nije mu bilo spasa jer je vozilo posle udarca u betonski propust eksplodiralo u sekundi, a nesrećni mladić je izgoreo u vatri.

Ekipe Hitne pomoći mogle su po dolasku na mesto tragedije samo da konstatuju smrt, jer mladićima nije bilo spasa.

Njihova tela prevezena su na Institut za sudsku medicinu.

Naime, istražni organi su naložili obdukciju da bi se utvrdilo da li su mladići bili pod dejstvom alkohola.

Po završetku veštačenja znaće se i šta je bio uzrok nesreće, odnosno zbog čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i produžio pravo u krivini. Nastradali Kostić i Nenadović su obojica iz okoline Uba.

Krivina u selu Lončanik inače se smatra kritičnom.

Policijski punkt na kilometar i po

Na kilometar i po od mesta nesreće, na putu Obrenovac-Ub policija je postavila punkt da bi tokom novogodišnjih praznika pojačala kontrolu učesnika saobraćaja.

(Telegraf.rs / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA