Svilajnac pokidao Jagodinu: Ima suficit od 41,5 miliona, a najgori u nizu je Paraćin

Suficit Svilajnca 41,5 miliona dolara

  • 10

Prema podacima Privredne komore iz Kragujevca u Pomoravskom okrugu najveći suficit za 11 meseci prošle godine ostvarila je opština Svilajnac 41,5 miliona dolara, a na drugom mestu je Jagodina sa 15,3 miliona dolara, dok su najveći deficit u spoljnotrgovinskoj razmeni zabeležili Paraćinci 14,4 miliona dolara.

Otkrivamo u šta da uložite male pare u 2017. godini, a da se obogatite u Srbiji!

Svi su najavili poskupljenja od Nove godine, ali evo šta će da pojeftini

Pomoravski privrednici su na strana tržišta plasirali robe u vrednosti od 140,4 miliona dolara, a uvezli za 103,2 miliona dolara.

Suficit od 37,2 miliona dolara viši je za 11 odsto nego 2015 godine, piše Blic.

U zemlje EU izvezeno je 89 odsto robe, dok je uvezeno iz EU sa 84 odsto u ukupnom uvozu.

Najviše robe plasirano je na tržišta Italije, Slovačke, Nemačke, BiH, Rumunije, Slovenije, Crne Gore, Ruske Federacije, Makedonije i Poljske. Najčešće je kupovana roba iz Italije, Poljske, Nemačke, Rumunije, Koreje, Slovenije, Turske, Kine, Slovačke i Češke Republike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    5. januar 2017 | 10:01

    Prelepo, samo neznam gde će se uložiti te pare koje smo mi Svilajnčani zaradili. Hoće li se najzad neko setiti pa da napravi nov most preko Velike Morave. Ovaj kojim se mi služimo je ruga i bruka. Napravio ga je Hitler a danas je u funkciji. Mi nemamo drugi pristup Svilajncu osim njega a samo oni koji su prolazili njime znaju koja je to muka preći ga. Uzan je i veoma je teško da se mimoiđu dva vozila. Da ne pričam kakva je to muka kad naiđe u susret neko teretno vozilo. Ako je to vozilo kamion, tek je onda priča za sebe jer mora da se kreće sredinom mosta kako ne bi udario u kosine mosta koje su sa obe strane. Preko mosta prolazi i voz koji snabdeva elektranu ugljem pa su zastoji po nekoliko puta dnevno u trajanju od 10-15 minuta... Nemogu više ni da pišem o tome kakve muke imamo. No valjda će nekad neko da se smiluje pa da napravi nov most. Sad bar ima para, bar tako kaže privredna komora, zar ne ?

  • Goran

    4. januar 2017 | 18:16

    Svaka čast što mala opština je tako nešto postigla, samo napred

  • Zarko

    4. januar 2017 | 16:42

    Eto vam ga Sasa Paunovic!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA