Stefanović: Pomoćni policajci od 2005. godine, nijedan nije angažovan

- Nijedan jedini pomoćni policajac niti je angažovan niti je u planu da bude angažovan - rekao je ministar Nebojša Stefanović

  • 26

Institut pomoćne policije postoji u Zakonu od 2005. godine a mi nikada nismo angažovali nijednog jedinog pomoćnog policajca, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da se postavlja pitanje zašto neko pokušava da se bavi lažima, ali i zašto su "ti isti" uopšte uvodili institut pomoćne policije.

JEREMIĆ NAKON TERORISTIČKOG NAPADA U ISTANBULU UPOZORIO: Pitanje je trenutka kada će se nešto slično desiti u Srbiji

Stefanović posle masovnog hapšenja saobraćajaca: Ništa ne guramo pod tepih

- Sada je ključno pitanje koje hoću da postavim svim vlastima od 2005.  godine do naše - zašto su uvodili institut pomoćne policije, čemu treba da im služi pomoćna policija-  upitao je Stefanović gostujući na Prva TV.

Nijednog pomoćnog policajca nismo nikada angažovali, podvukao je Stefanović.

Foto - Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap Foto - Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

- Nijedan jedini pomoćni policajac niti je angažovan niti je u planu da bude angažovan -  rekao je on.

Kako je rekao, postavlja se pitanje zbpog čega neko pokušava da ovu temu predstavi kao nešto što je produkt ove vlade.

- Postavlja se pitanje, koje oni očigledno ne žele da postave svojim predsednicima i svojim premijerima, zašto su uvodili u Zakon o policiji institut pomoćne policije, zašto su uvodili taj institut 2005, 2006, 2007, 2008, 2009,2010, 2011, 2012 - zašto ovaj institut postoji od tada u Zakonu o policiji i zašto su uvodili pomoćnu policiju. Uopšte čemu je trebalo da služi svim vlastima do sada - rekao je Stefanović.

Ministar je ponovio da ova vlast nije angažovala ni jednog jedinog pomoćnog policajca "ni sada ni pre godinu, ni pre dve, ni tri".

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Prema njegovim rečima, pošto ne mogu da smisle ništa a očigledno nemaju ni dovoljno obrazovanja a ni znanja da znaju da su to uvodili njihovi predsednici i premijeri 2005 - 6 godine sada stvari okreću na drugu stranu.

- Dok se i premijer Aleksandar Vučić i vlada koju vodi bore da obezbede neko novo radno mesto, neku novu fabriku, nešto novo za ljude u Srbiji, oni se bore kako da obezbede neku novu laž toga dana - zaključio je Stefanović.

Ministar je na ovaj način odgovorio na kritike pojedinih opozicionih stranka, uključujući DS, LSV, Pokret za preokret, ÐB i Dveri, da vlada, kako tvrde, uredbom o pomoćnoj policiji nastoji da zamaskira svoju nesposobnost, podriva instituciju policije i pokušava da formira paralelnu stranačku policiju.

Beogradski mediji objvili su da je danas stupila na snagu Uredba vlade o službi u pomoćnoj policiji objavljena u Službenom glasniku 30. decembra.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobica

    8. januar 2017 | 20:30

    Ova vlast ispravlja sve ono sto je opozicija rusila godinama

  • poli

    8. januar 2017 | 20:30

    Kome je trebala pomocna policija i u koje svrhe 2005 ?

  • Mario

    8. januar 2017 | 20:50

    Ništa novo MUP ne uvodi jer je pomoćnu policiju uvela Demokratska stranka i Dveri 2005.godine pa sada napadaju pojedince zato što sprovode i žele da ljudima daju posao a inače ni jedan pomoćni policajac od uvođenja zakona nije angažovan što je katastrofa. Dobro je pa će sada biti rešeno to pitanje i da će biti pomoćne policije !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA