U Leskovcu učenici u jaknama i rukavicama prate nastavu, učionice ledene

U nekim leskovačkim školama zabeležena temperatura ispod 12 stepeni

  • 9

U većini leskovačkih škola učenici nastavu prate u jaknama pošto su zbog izuzetno niskih temperatura učionice ledene i tri dana nakon povratka u školske klupe.

Ovaj srpski grad proglasio je epidemiju gripa: Deca za sada, ipak idu u školu!

Deo đaka danas je krenuo u školu, evo i od čega je zavisilo ko će na zvuk zvona sesti u klupe

Učenici se smrzavaju u skoro svim školama sa starim stolarijama i u školama koje nisu priključene na daljinsko grejanje, piše Jugmedia.

Leskovačke roditelje brine još jedna stvar, a to je mogući grip koji osim nazeba njihova deca mogu da dobiju u školi.

Sa druge strane uprava jedne osnovne škole objašnjava da škola ima sopstvene kotlove koje lože od 4 sata ujutru pa sve do 17 časova. 

- Ovolika zgrada se ne može dobro da se zagreje. Istina je da učenici nose jakne, zbog čega smo skratili poslepodnevnu nastavu - objašnjava Aleksandar Janković, direktor jedne leskovačke škole.

U pojedinim leskovačkim školama časovi su skraćeni 30 minuta, a ukoliko krene novi talas hladanoće škole će biti prinuđene da skrate časove na 15 minuta.

Đaci su u jaknama i rukavicama i u osnovnoj školi u Brestovcu, gde se učionice zagrevaju pećima na drva, ali i u većini škola na seoskim područjima.

Problema nema samo tamo gde su škole energetski obezbeđene.

Inače, zakon propisuje da temperatura u školama ne bi smela da bude niža od 19 stepeni, a u leskovačkim školama je zabeležena temperatura i od 12 stepeni.

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    13. januar 2017 | 18:06

    Kako kad stalno pričaju da Srbija ide napred i da imamo i više nego što nam treba.

  • Suncokret

    13. januar 2017 | 18:00

    Ko poštuje zakon?! Deca od 1-4. razreda imaju po PET ČASOVA 3 puta nedeljno, a koliki je maksimum?! Od gradiva samo sedenje i kod kuće i u školi. O čemu vodi računa ministar?! O deci sigurno ne. Žalosno.

  • Doktorka

    13. januar 2017 | 18:32

    Šta je ta Jugmedija sve napisala o gradu iz koga dolazi, kakve laži i izmisljotine, treba da ih je stid svoje profesije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA