Ako hranite napuštene životinje u parkovima i na ulici, platićete ogromnu novčanu kaznu

- Građanima nije dozvoljeno da na javnim površinama na bilo koji način stvaraju nečistoću - rekli su nam u Komunalnoj policiji

  • 43

Ukoliko vas tokom ovih hladnih dana komunalna inspekcija zatekne kako hranite ili ostavljate hranu nekoj napuštenoj životinji na ulici, možete biti kažnjeni sa 10.000 dinara!

KO HRANI PSE I MAČKE NA ULICI, KAZNA 10.000 DINARA: Srbija u šoku posle novog propisa!

Žućka su vlasnici izbacili po najvećoj hladnoći, a on je čekao danima ispred vrata da se predomisle. Nisu mu otvorili (FOTO) (VIDEO)

Celu Srbiju potresla je pre nekoliko dana fotografija šteneta koje je uginulo na hladnoći jer nije imalo gde da se skoni ni šta da pojede, dok nam je iz Turske stigla humana slika - u jednom tržnom centru pustili pse da se sklone od hladnoće i pokrili ih ćebićima.

U mnogim gradovima Srbije ljubitelji životinja su se organizovali kako bi tokom ledenog talasa obezbedili hranu i sklonište napuštenim životinjama.

Mada ni Beograđanima ne nedostaje humanosti kada su životinje u pitanju, u članu 34. Odluke o održavanju čistoće stoji da građanima nije dozvoljeno da na javnim površinama na bilo koji način stvaraju nečistoću, što bi značilo da sugrađani moraju da vode računa kada hrane napuštene pse i mačke. 

Printskrin: Facebook/Željko Stojčić Printskrin: Facebook/Željko Stojčić

- Komunalni inspektor koji na licu mesta zatekne kršenje odredbi navedene odluke ima ovlašćenja da izda prekršajni nalog u skladu sa zakonom. Prekršajna sankcija iznosi 10.000 dinara za fizičko lice - kažu u Komunalnoj policiji.

Smederevo kao Venecija

Da Beograd nije usamljeni slučaj, pokazuje primer Smedereva gde je građanima još od 2015. godine zabranjeno da hrane pse, mačke, golubove i druge životinje na javnim površinama i da im ostavljaju hranu.

Kazna za ova dela takođe iznosi 10.000 dinara.

Inače u mnogim evropskim gradovima propisane su visoke kazne za hranjenje golubova. U Veneciji, Barseloni ili Londonu možete platiti kaznu i u visini od 500 evra ako hranite ove ptice.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    16. januar 2017 | 20:13

    Iskreno bas me briga za te vase glupe kazne.Vidim sve ste u drzavi doveli do savrsenstva , jos vam samo ovo fali.Umesto da kaznjavate neodgovorne vlasnike koji te jadne zivotinje izbacuju , na ulicu vi kaznjavate humane ljude koji ih hrane.E pa ja nemam srca ,da prodjem pored njih a da ih ne nahranim .

  • Jelena

    16. januar 2017 | 16:57

    Ma da,pametnjakovici sve sami,jedni ubijaju i siluju i dobiju 3god.ili uslov,a nahranis neku nesretnu zivotinju e onda ima ZAKON.

  • Mitar SM

    16. januar 2017 | 17:09

    Može dobiti samo batina ako mi bilo šta pomisli da kaže...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA