Vodovod apeluje na potrošače: Trošimo vodu kao usred jula, zavrnite slavine

Potrošnja vode je povećana i do 100 odsto u rubnim delovima Beograda, naseljima na levoj obali Dunava, u sremskim selima i u južnom, prigradskom delu grada

  • 16

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" apelovalo je ponovo danas na potrošače da racionalno koriste vodu jer je potrošnja već treći dan na nivou letnje i najavljuje da od popodnevnih časova počinje preventivnu kontrolu vodovodne distributivne mreže.

Beograđani, ako vam nestane vode, evo kome da se obratite

Potrošnja vode je povećana i do 100 odsto u rubnim delovima Beograda, naselja na Paliluli na levoj obali Dunava, sremska sela i južno prigradski deo. Potrošnja u ovim delovima grada čak i tokom noći je na nivou letnje. Ovakva visoka potrošnja ugrožava vodosnabdevanje grada - upozoravaju u BVK.

Kako navode, usled povećane potrošnje vode na nivou celog grada i otežanog snabdevanja potrošača u višim zonama, u narednih nekoliko dana, počevši od danas popodne, započinju preventivnu kontrolu vodovodne distributivne mreže.

Foto: Ilustracija / Milena Đorđević Foto: Ilustracija / Milena Đorđević

Dodaju i da će iz tih razloga danas od 16.00 do 21.00 sata manje poremećaje u vodosnabdevanju osetiti potrošači na Novom Beogradu i u rubnim delovima grada.

- Kontrolna merenja vršiće se na distributivnim pravcima na kojima se pokazuje povećana potrošnja vode - kažu u JKP BVK i podvlače da se od danas pojačano kontroliše i utrošak vode u rubnim delovima Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    15. januar 2017 | 19:32

    Kakva potrosnja popucale cevi voda samo lije gde god prodjem voda samo roka!!!

  • Bbss

    15. januar 2017 | 18:11

    Sramota i bruka u Barajevu nemamo vodu vec 3 dana aloo bree sram vas biloo!!!!! Izacicemo na ulice sutra i blokirati grad ako ne dodje voda do ujutru!!! 3 dana pa da li je to moguce???????????? Topimo sneg da bi sipali u wc solju i oprali ruke i sudove!!!!! Aloo vlast Beogradska dok se vi baskarite mi ovde mucimo muku sram vas bilo. Iskljucite vodu Beogradu naredna 3 dana a nama dajte pa da vidite kako je.

  • vlada

    15. januar 2017 | 19:24

    Pucaju vam cevi od mraza, voda tece pod zemljom ali ne izbija na povrsinu jer je zaledjena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA