Migranti se sele u Prihvatni centar, a oko 1.100 će ostati na ulici jer ne žele da ih prebace

Ministar policije Nebojša Stefanović optužio je neimenovane NVO da "huškaju" izbeglice protiv srpske vlade i lažu migrante da će biti deportovani ako pristanu da se smeste u prihvatne centre

  • 2

U Prihvatni centar u Obrenovcu iz parka u Beogradu preseljeno je 250 ljudi, a oko 1.100 migranata, koji odbijaju da odu u prihvatne centre nalazi se u okruženju parka i na otvorenom, rekla je Svetlana Velimirović iz Komesarijata Srbije za izbeglice.

BEOGRAD POSTAJE NOVA "DŽUNGLA": Gardijan tvrdi da EU ostavlja migrante zarobljene u Srbiji da umru od zime! (FOTO) (VIDEO)

Velimirovićeva je rekla da je u jučerašnjoj akciji prebacivanja migranata u Prihvatni centar Obrenovac Komesarijat imao podršku međunarodnih organizacija i nevladinih organizacija.

Ona je naglasila da će Komesarijat nastaviti sa apelima i naporima da se u centre smjeste preostali migranti, prenose beogradski mediji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Velimirovićeva je pojasnila da migranti odbijaju da budu smešteni u centre u Preševu i Pirotu "jer je to za njih nekoliko koraka unazad i strahuju da će biti deportovani".

Ministar policije Nebojša Stefanović optužio je neimenovane NVO da "huškaju" izbeglice protiv srpske vlade i lažu migrante da će biti deportovani ako pristanu da se smeste u prihvatne centre.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccccccc

    18. januar 2017 | 11:36

    Naučili da pišu projekte za dobijanje novca iz fondova EU. Ogroman novac, sliva se u džepove raznih humanitaraca i dušebrižnika za azilante (pričao mi je komšija, koji radi za jednu humanitarnu organizaciju).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA