≫ 

Detalji užasa pronađenog leša kod Babušnice: Telo mu je bilo izobličeno, vukovi su ga unakazili!

- Nedostajao mu je opanak na jednoj nozi i kapa koju je uvek nosio - prepričao je Vlasta Marinković

  • 3

Jovica Dimitrijević (58), samac iz sela Štrbovac kod Babušnice, umro je pre četiri dana, kada se dok je išao po pomoć, smrzao u jakoj mećavi. Telo nesrećnog čoveka jedva je identifikovano jer su mu divlje životinje izgrizle lice i jednu ruku.

Unakaženo telo čoveka pronađeno u snegu: Smrznuo se, pa mu vukovi pojeli lice i otrgli ruku

Više tužilaštvo u Pirotu potvrdilo je da je smrt nastupila usled smrzavanja koje se desilo nakon što je Jovica iz razloga pao u sneg sa staze koja od seoskog puta vodi ka njegovoj kući.

Dimitrijević je živeo sam, a komšije su se dale u potragu pošto ga nisu videle gotovo dva dana, niti se iz odžaka njegove kuće vijorio dim, prenosi Srpski Telegraf.

- U selu je tih dana bila baš velika mećava. Međutim, Jovici je stigla neka pomoć i on je krenuo da je uzme. Inače je živeo od socijalne pomoći, a imao je i bolesna pluća. Bio je dobar čovek. Živeo je od cepanja drva i nadničenja - priča prvi komšija i dalji rođak Vlasta Marinković.

Telo je jedva identifikovano jer je nedostajao deo lica i jedna ruka, pa se pretpostavljalo da su ga oskrnavili vukovi i šakali ili seoski psi lutalice.

Komšije su u džepu jadnog čoveka pronašle mobilni telefon , na koji su ga obično zvali i na osnovu kog su ga i prepoznali.

- Nedostajao mu je opanak na jednoj nozi i kapa koju je uvek nosio. Telo je bilo izobličeno i nisam mogao da ga gledam. Ne znam šta se desilo, ali hoću da verujem da je sve to od leda i promrzlina - priča Marinković.

Kako kaže, Jovica je sahranjen u subotu, a pogreb je organizovalo desetak njegovih rođaka.

- Ovde su nam većinom sve samci i samice. Malo-pomalo, pa neko umre i tako nam je svaka druga kuća prazna. Ima možda pet kuća gde smo mi bračni parovi, ali smo svi ovde kao na kraju sveta - dodaje Marinković.

Mladen Grozdenović iz Babušnice juće je bio zatečen ovom vešću.

- Nisam čuo za taj slučaj. Žao mi je. Sva sela smo redovno obilazili i čistili sneg - kratko je prokomentarisao Grozdenović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rini

    24. januar 2017 | 09:40

    Srbijo propala si...

  • slavoljub

    24. januar 2017 | 14:00

    Tragicno i zalosno..To sto je jos zabrinjavajuce je sto se mi pokrecemo onda kada je prekasno. Na neki nacin, cini mi se, cinicno zalimo sto se to desilo. Odgovorni iz opstine Babusnica zale zbog slucaja, neki nisu ni culi o tome vec su saznali iz medija, i da pokusavaju da "gase pozar kad vec kuca izgori". Nekolicina entuzijasta pokusava godinama da selu da malo zivota i da iz svojih dzepova finansiraju odrzavanje makadamskog puta kako nebi selo ostalo odseceno od sveta. To sto je selo ostalo ez svojih zitelja je i nebriga opstine i institucija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA