Profesorka mu rekla da izvrši nuždu u posudi, a ne u toaletu: Škola plaća astronomsku odštetu maltretiranom učeniku

Učenik Srednje škole Patrick Henry u Kaliforniji, koji danas ima 19 godina, 2012. godine tokom časa tražio je od nastavnice Gondže Volf da ga pusti u toalet. Na "savet" nastavnice, učenik je uzeo posudu i u nju obavio nuždu

  • 5

Sud u SAD doneo je odluku da se učeniku iz Kalifornije isplati odšteta od 1,3 miliona dolara, jer je bio primoran da malu nuždu obavi u posudi, zato što ga profesorka tokom časa nije pustila u toalet, javlja Anadolu Agency (AA).

Nedužan robijao 31 godinu, dobio odštetu - 75 dolara (FOTO) (VIDEO)

Hrvat slomio penis tokom seksa, pa dobio basnoslovnu odštetu

Visoko sudsko veće u Kaliforniji donelo je odluku u vezi sa tužbom koja je pokrenuta za slučaj iz 2012. godine, kada 14-godišnjem učeniku nije dozvoljeno da sa časa ode u toalet.

Na osnovu toga je pokrenuta tužba protiv lokalne uprave i zaposlenih u toj školi, a sud je doneo presudu kojom učeniku treba isplatiti odštetu od 1,25 miliona dolara.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Iz lokalne uprave saopšteno je da im je žao zbog ovog slučaja, te da će razotkriti da li će na odluku suda podneti žalbu.

Sud je takođe doneo i odluku da se učeniku treba isplatiti i 41.000 dolara za lečenje zbog nanetog duševnog bola.

Tokom istrage je takođe ustanovljeno da je učenik Srednje škole Patrick Henry u Kaliforniji, koji je danas ima 19 godina, 2012. godine tokom časa tražio od nastavnice Gondže Volf da ga pusti u toalet. Na "savet" nastavnice, učenik je uzeo posudu i u nju obavio nuždu, zbog čega je postao predmet ismijavanja među učenicima u razredu.

Advokat učenika Brajan Votkins izjavio je da je njegov klijent bio dva puta primoran da promeni školu, ali i pored toga je bio pod velikim stresom i išao na terapije.

(Telegraf.rs / Anadolu Agency)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA