Srpkinja pravi gibanicu, posle koje svi muškarci odlepe za njom: Magična pita stvarno radi, dosad "pale" 3 veridbe (RECEPT)

Ovo je jedina gibanica na svetu koja ne može ispasti loše, a vaši muškarci će je obožavati. Samim tim, i vas

  • 8

- Nisam veštica, odmah da pojasnim, ali tako se namestilo. Čak ne znam ni da kuvam, ali znam da napravim tu jednu gibanicu koja je, ispostavilo se, mojim drugaricama donela više radosti nego bilo koje drugo jelo - kaže nam 28-godišnja Beograđanka koja je smislila recept magične gibanice.

Gibanica više nikada neće biti ista! A svi su mislili da ovaj trenutak nikad neće doći (FOTO)

Leta 2011. godine bila je kod drugarice kojoj je dečko iznenada javio da dolazi. Drugarica je poželela da mu napravi nešto, ali nije mogla da smisli šta, pa je naša sagovornica zavirila u frižider, videla šta ima od namirnica i u sekundi shvatila: napraviće gibanicu, ali malo drugačiju.

- Videla sam da ima kore za pitu, ali ne i sir. Međutim, tu su bili jaja, jogurt i pavlaka. Pomislila sam da bi to možda moglo da posluži. Dok je drugarica raspremala stan, ja sam napravila fil za gibanicu koji u sebi nije imao sir. Sećam se kako me Vesna ošinula pogledom koji je govorio:"Ja to neću poslužiti", ali ja sam znala da će biti dobro.

I, ispalo je - odlično! Do kraja dana, ceo pleh gibanice je pojeden, a pred ponoć, Vesna je na ruci imala verenički prsten.

Foto: Wikimedia/Eugene Zelenko Foto: Wikimedia/Eugene Zelenko

Gibanica je zaboravljena. Ali, samo nekoliko meseci kasnije njihova treća drugarica, Anja, zamolila je nasu sagovornicu da joj da recept nečega što se lako i brzo pravi, da ponese na put sa dečkom.

- Brzo i lako? Naravno da sam se setila moje improvizovane gibanice. Dan kasnije, pozvao me je Anjin dečko da mi kaže da će je uveče zaprositi jer "ko ne bi želeo devojku koja tako sprema hranu kao ona" - priča nam.

Devojke su tada već počele da se šale na račun gibanice i da govore da je čarobna. Ali, njihove sumnje se nisu potvrđivale sve do skoro kada je i četvrta drugarica Jelena zatražila recept, i to za Novogodišnju noć.

Na izmaku 2016. godine svi su bili zajedno kod Jelene i njenog dečka. Bile su tu i Vesna i Anja, sa muževima. Misli četiri drugarice bile su usmerene samo na jednu stvar.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Gibanica je pred ponoć bila uveliko pojedena i mi smo čekale. I, naravno, desilo se. Kada je sat odbrojao, Miloš je izvadio prsten. Sada se spremamo za proleće i treće venčanje. Zahaljujući gibanici? Možda. Ili verovatno. Nećete znati ako ne probate. A sigurna sam da svi imate ove namirnice u frižideru - kaže nam sagovornica i na kraju otkriva recept magične gibanice.

Potrebno je:

Kore za pitu,

2 pavlake od po 180 grama,

3 jajeta,

pola litre jogurta,

malo soli

Pleh podmazati uljem, i staviti dve kore kao podlogu za fil. Umutiti pavlaku, jaja i jogurt i dodati so po želji. Jednu po jednu natopiti kore filom i ređati po plehu. Tako poređane kore prekriti još jednom i premazati je s malo fila koji je preostao. Peći 25 minuta na 180 stepeni.

Ovo je jedina gibanica na svetu koju ne možete napraviti loše, a vaši muškarci će je obožavati i neće moći da joj odole. A ni vama. Srećno i javite nam kako je prošlo.

(J.S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko&Slavko.

    6. februar 2017 | 12:55

    Моја бивша девојка,већ 37год.прави гибаницу.И ту, а и разне врсте.Али не од куповних кора.Сама развлачи коре. А нисам је оженио само због тога,већ због много већих разлога.

  • Veki

    6. februar 2017 | 13:28

    To i jeste recept ja je pravim nema šta tu da je ona izmislila!

  • Petar

    6. februar 2017 | 12:50

    Takvu gibanicu moja zena pravi vec 30 godina, nista novo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA