TITO VAMPIR, SMRT KOMUNIZMU: Na Partizanskom groblju u Mostaru osvanuli ustaški simboli i uvredljivi grafiti

Nova oštećenja na spomenicima i uvređive grafite otkrili su radnici JP "Parkovi"

  • 54

Uoči obeležavanja 72. godine od oslobođenja Mostara u Drugom svetskom ratu, na Partizanskom groblju u tom gradu otkrivena su nova oštećenja na spomenicima, kao i uvredljivi grafiti.

U Osijeku otkriven spomenik Alojziju Stepincu: Mnogi se žale što je postavljen na parkingu, a ne ispred crkve (VIDEO)

Na fotografijama, koje je objavio bosansko-hercegovački portal Bljesak.info, vidi se iscrtane svastike, ustaški simboli, kao i natpisi poput "Smrt komunizmu", "Komunizam se od laži rodio, od laži živi i od laži će umreti", "Tito vampir"...

Iako je godinama zapušteno i devastirano, groblje je dodatno oštećeno uoči obeležavanja 72-ogodišnjice oslobođenja, navodi Bljesak.info.

Nova oštećenja na spomenicima i uvređive grafite otkrili su radnici JP "Parkovi". Na lice mesta stigli su pripadnici Policijske uprave Mostar.

Iz MUP-a HNŽ za taj portal navode da im ništa nije prijavljeno, ali da su tokom rutinske kontrole povodom sutrašnje manifestacije zabeležili oštećenja i uvredljive natpise.

Policija je najavila da će podneti istragu. Mostarsko groblje je, navodi Bljesak.info, godinama na udaru delinkvenata, ali i tema političkih prepucavanja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    10. februar 2017 | 18:04

    Pocele ustase ponovo da jasu , navukli se na copavog tijosava jasite ga dok ne crknete.

  • Pera Kojot # 1

    10. februar 2017 | 17:16

    Olos ustaska!

  • Srpski komunista

    10. februar 2017 | 17:10

    Sve i da je komunizam nastao na laži, a nije, onda se nameće jedno logično pitanje: Na čemu je nastalo ustaštvo? Odgovor je i više nego jasan, ustaštvo je nastalo na mržnji prema svima koji se po bilo kom pogledu razilaze sa "ideologijom" ustaštva. Dakle mržnja prema svima koji nisu Hrvati, mržnja prema ljudima druge boje kože, mržnja prema ljudima druge vere i naravno neizbežno, mržnja prema svim antifašistima. Da rezimiramo, ustaštvo se bazira isključivo na MRŽNJI. Tu se sva priča završava. Komunizam je upravo suprotno, ljubav prema drugim ljudima, pomoć čoveku, izboriti se za njegovu slobodu i borba da svi ljudi budu jednaki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA