≫ 

Štrajk u beogradskim gimnazijama zbog profesora kojima su oduzete licence

Ministarstvo krivi Uniju sindikata prosvetnih radnika Srbije da su izveli kolege na ulicu u nagovorili ih da započnu štrajk glađu kako bi izvršili pritisak na ministarstvo prosvete

  • 2

Forum beogradskih gimnazija najavio je za sutra jednodnevni štrajk upozorenja u znak podrške nastavnicima kojima su oduzete licence. Taj sindikat zahtevao je "hitno vraćanje nepravedno i nezakonito oduzetih licenci" kolegama koje su započele štrajk glađu ispred Vlade Srbije.

Rat znanjem: Ovo je jedina škola u Srbiji u kojoj se profesori raduju kad ih učenici kritikuju i isprave (FOTO)

Kako je saopšteno, sutra u obe smene neće biti održan prvi čas. FBG je pozvao sve kolege dа se i dаnаs okupe ispred Vlаde Srbije, u očekivаnju povoljnog rešenjа zа nastavnike koji od 8. februara štrаjkuju glаđu.

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije razgovarali su juče sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti kako bi pronašli način da spreče urušavanje zdravlja nastavnika koji protestuju ispred Vlade Srbije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iz Ministarstva je saopšteno da je Petar Blagojević na molbu predstavnika Ministarstva pristao da prekine protest i u ponedeljak dođe na sastanak, kako bi zajednički pokušali da nađu rešenje.

U međuvremenu, Ministarstvo očekuje da dobije mišljenja odgovarajućih institucija u vezi sa daljom zakonitošću postupanja.

Pošto je Blagojević pristao da prekine štrajk, delegacija Ministarstva je posetila Živadina Disića u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, gde mu je zbog povišenog krvnog pritiska ukazana medicinska pomoć.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (SPRS) u odvojenom saopštenju je navela da je sastanak sa predstavnicima Ministarstva počeo u napetoj atmosferi i da su predstavnici Unije optuženi da su izveli kolege na ulicu i nagovorili ih da započnu štrajk glađu da bi na taj način izvršili pritisak na ministarstvo prosvete.

Kako je navedeno, Ministarstvu prosvete određen je rok da se nastavnicima napiše i izda rešenje do ponedeljka, 13. februara u 15.00 časova.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    13. februar 2017 | 13:17

    Тако брате, падај сило и неправдо.

  • svi ko jedan

    13. februar 2017 | 13:14

    nego ćemo čekati da jedan po jedan polako nestajemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA