Studenti građevine osmislili su onlajn platformu za učenje: Bolju stvar nisu mogli da urade!

Kada se ta opcija upotrebi, više njih se uključi na čas sa predavačem, a kad postoje nejasnoće, uz opciju "dva prsta", uključe se u poziv na 30 sekundi i mogu da postave pitanje, objašnjava osnivač sajta

  • 0

Uvođenje digitalnih tehnologija u obrazovanje jedan je od prioriteta srpskog ministarstva prosvete, a dobru praksu su još ranije prepoznali studenti Građevinskog fakulteta u Beogradu, koji su osnovali platformu za onlajn učenje.

 

Ovih 5 tehnika će ubrzati vaše učenje programiranja

 

PRAVILO 5 SATI može da vam promeni život: Ovo je taktika biznismena i svetskih lidera

 

Beogradski profesori otkrili kako se najlakše sprema ispit: A priznali su i da su i oni nekad prepisivali

 

Sajt nazvan "lamaši" osnovali su upravo studenti tog fakulteta i putem njega jedni drugima daju časove i tako pomažu u nastavi.

 

- Kad smo u prvim godinama studiranja išli na privatne časove oni su bili skupi, pa smo se zapitali da li bismo to moglo drugačije - objasnio je osnivač sajta Mladen Marković.

 

Kako je rekao, osim visoke cene, odlazak na privatne časove je oduzimao i mnogo vremena, koje je studentima uvek dragoceno.

 

Ovako, kaže on, na mnogo inovativniji i brži način, mogu da uče jednako kvalitetno.

 

Na njihovoj platformi za učenje, objašnjava Marković, mogu da predaju i profesori i studenti.

 

Predavači, objasnio je, nisu samo sa Građevinskog fakulteta, već sa čitavog Beogradskog univerziteta.

 

Foto: PIxabay

Foto: PIxabay

 

- Imate kurseve različitih softverskih paketa, paketa za matematiku i za Građevinski fakultet, ali i za srednje i za osnovne škole. Mogu da se uče i jezici i hemija - kaže on.

 

Za one koji više vole rad u timu, postoji i opcija "tandem čas".

 

Kada se ta opcija upotrebi, više njih se uključi na čas sa predavačem, a kad postoje nejasnoće, uz opciju "dva prsta", uključe se u poziv na 30 sekundi i mogu da postave pitanje, objašnjava osnivač sajta.

 

Ono za šta su se "digitalno osvešćeni studenti" posebno pobrinuli jeste opcija roditeljske kontrole za osnovce koji uče preko njihove platforme.

 

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

 

- To smo uveli zato što ljudi obično imaju strah od digitalnog sveta i kada u taj svet puštaju svoju decu uvek misle da tu vrebaju neki manijaci - ističe Marković.

 

Opcija roditeljske kontrole funkcioniše tako što mejl automatski stiže roditeljima čim dete kontaktira bilo kog profesora na sajtu.

 

U mejlu su navedeni podaci o profesoru - ime i prezime, broj telefona, imejl adresa, a kada je dete na času roditeljima stiže poruka na telefon da im je dete trenutno na času i uz to se navodi o kom je predmetu reč.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA