0

Stare stvari za novu nadu mališana obolelih od raka!

Tačno u 13 časova u nebo nad Srbijom pušteno je hiljade balona u znak podrške svim mališanima koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama

Pustanje balona
Foto: Promo

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR je danas, povodom Svetskog dana dece obolele od raka, organizovalo humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u 40 gradova sirom Srbije.

Humanitarni skupovi su deo kampanje “I ja se borim!” koju je udruženje, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, započelo u februaru prošle godine sa ciljem senzibilisanja javnosti za podršku deci i mladima obolelim iz cele Srbije i podršku projektu izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

U Beogradu, Nišu i Novom Sadu kampanju je podržao i veliki broj poznatih ličnosti: Slavko Beleslin, Marija Radmanović, ekipa Državnog posla, Zoran Kesic, Oliver Katić, Zvonimir Djukić Đule, Hristina Popović, Vanja Grbić, Ivan Ivanović, Dragan Mićanović, Marko Simonović, Nenad Pagonis, Andrija Gerić i Vasa Mijić, Marko Gvero, Mihael Dudas, OK Vojvodina NS Seme, Zoran Baranac.

Foto: Promo

Foto: Promo

Do sada, tokom kampanje “I ja se borim!”, zahvaljujući velikom broju pojedinaca i kompanija, prikupljena su sredstva za prvu fazu izgradnje novog odeljenja. Prva faza je, po planu, završena krajem 2016. godine – novi objekat je izgrađen i stavljen pod krov.

Foto: Promo

Foto: Promo

Zajedno sa Halo oglasima i EXIT fondacijom, NURDOR je danas zvanično pokrenuo akciju “Stare stvari za novu nadu” u cilju prikupljanja sredstava za drugu fazu izgradnje. Humanitarna akcija koja ce trajati tri meseca, je poziv za sve sugrađane da na pocetnoj stranici Halo oglasa pronađu zeleni baner sa rukavicama “I ja se borim” i ponude predmet koji zele da doniraju Ili kupe ponuđene stvari, a sva sredstva se direktno uplaćuju na račun NURDOR-a. Sve informacije o akciji – Stare stvari za novu nadu – dostupne su na zvanicnoj internet stranici udruženja www.nurdor.org.

Ukupna vrednost druge faze projekta iznosi 50.000.000 dinara, a zahvaljujući donacijama, do sada je prikupljena polovina sredstava.
Potrebno je prikupiti još 25.000.000 dinara, s tim da je država obećala da će pomoći u iznosu od 10.000.000 dinara koliko iznosi PDV. Uporedo se skupljaju sredstva za opremanje objekta za koje je neophodno obezbediti još 20.000 000 dinara. Svako može da pomogne, jer preko 70% ukupno prikupljenih sredstava su donacije građana iz cele Srbije.

Foto: Promo

Foto: Promo

– Kada bude završeno, Odeljenje će biti jedinstveno u Srbiji: sa dovoljno prostora za sve male bolesnike, za njihove roditelje, ali i za one koji se sa njima bore iz dana u dan – medicinske sestre, lekare, psihologe, nastavnike, volontere koji im dan čine lepšim i sličnijim jednom običnom dečjem danu – van bolničkih zidova, bez braunila i lumbalnih punkcija, bez bola i straha…. biće to odeljenje opremljeno savremenim medicinskim aparatima i kupatilima bez olupanih pločica…. – poručuje Joland Korora, mama lečenog deteta i predsednica NURDOR-a.

Osim u Beogradu, humanitarni skupovi podrške deci oboleloj od raka, uz pomoć roditelja i mladih iz udruženja, volontera  i prijatelja NURDOR-.a, organizovani su i u: Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Paraćinu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Ivanjici, Požarevcu, Valjevu, Ubu, Lajkovcu, Malom Zvorniku, Rekovcu, Prijepolju, Kladovu, Trsteniku, Rumi, Bačkoj Palanci, Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Prokuplju, Novom Pazaru, Lebanu, Surdulici, Boru, Vrnjačkoj banji, Žablju i Lazarevcu.

Foto: Promo

Foto: Promo

Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka pomogli: Halo oglasi, Messer Tehnogas, Direct Media, Fusion Communications, Exit fondacija, BIG print, DPC, Alma Quattro, Ninamedia, Gradske uprave i Kancelarije za mlade gradova u kojima su organizovani događaji, volonteri Crvenog krsta, Zrenjaninska biblioteka, motoristi Noćni vukovi i Aca iz Amadeus benda, KST hor,kapuera Angola, akrobatska grupa USB i mnogi drugi.

U Srbiji svakoga dana jedno dete otpočinje borbu protiv raka! Nažalost, skoro svake nedelje jedno dete izgubi tu bitku.
Svake godine broj obolelih mališana je sve veći. Kada se otkrije na vreme i pravilno leči rak se može pobediti!
Poboljšanjem uslova lečenja, podržimo njihovu borbu –  do pobede! I ja se borim!!!

(Telegraf.rs/ PR)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Humanitarna akcija, NURDOR, Rak, Srbija, Udruženje Nurdor

foto dana

video dana