0

Vremenska vrteška nastavlja da se okreće: Magla i veliki minus ujutru trajaće sve do aprila! (FOTO)

Meteorolog Nedeljko Todorović za "Telegraf" kaže da nas u narednih mesec dana očekuje veoma promenljivo vreme i da će mrazevi, koji su uvod u hladno vreme, prestati tek u aprilu

Magla, maglovit dan
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Mraz i magla na ulicama glavnog grada Srbije ne najavljuju nužno loše vreme, posebno jer se u većem delu Srbije južno od Save i Dunava danas očekuju temperature i preko 10 stepeni Celzijusa. Ovakvo vreme je samo uvod u još lepše vreme kada nas očekuju temperature oko 15 stepeni, ali opet ne zadugo, jer kažu meteorolozi, biće još snega.

Dva naselja u Novom Sadu deli jedan kilometar, a danas izgledaju kao da su u dve vremenske zone! (FOTO)

Danas više sunca i toplije, ali je ponegde moguća magla

Meteorolog Nedeljko Todorović za Telegraf kaže da nas u narednih mesec dana očekuje veoma promenljivo vreme i da će mrazevi, koji su uvod u hladno vreme, prestati tek u aprilu.

– Situacija u glavnom gradu je dosta drugačija u odnosu na ostatak zemlje jer je u većini Srbije danas toplije sa temperaturama do 10 stepeni iznad 0. Samo će u Vojvodini danas biti hladno i maglovito. U Beogradu će danas biti isto kao i juče. Već od srede nas očekuje sunčano vreme sa temperaturom do 15 stepeni – najavljuje Todorović i dodaje da nas od petka ponovo očekuje naoblačenje i kiša.

Ovakve promene sa porastom temperature još uvek ne znače kraj zimi, jer nas, prema Todoroviću, čeka još snega, najmanje u dva navrata.

– U noći između subote i nedelje očekujemo slab sneg uz kišu koji se neće dugo zadržati. Nakon toga, Srbija će se ponovo zabeleti krajem februara ili prvih dana marta – rekao je meteorolog Republičkoh hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Dakle, posle ovakvih prognoza, nemojte da vas zavara toplo vreme sredinom sledeće nedelje. Nije još vreme da sklanjate zimske jakne.

(S.V. – s.vasic@telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: magla, Meteorolozi, Mraz, Nedeljko Todorović, RHMZ, Sneg, Srbija, Temperatura, Vreme

foto dana

video dana