Poznata je po svireposti: Počelo suđenje "Krvavoj Azri" za ratne zločine nad Srbima

Bašićeva se tereti da je 1992. godine počinila ratni zločin nad žrtvama srpske nacionalnosti sa područja Dervente i okoline

  • 9

Pred Sudom BiH počelo je suđenje Azri Bašić za ratne zločine nad Srbima, počinjene 1992. godine u Derventi.

KRVAVU AZRU STIŽE KAZNA ZA UBISTVA SRBA: Azri Bašić potvrđena optužnica za ratni zločin (FOTO)

Tužilaštvo BiH je 16. decembra podiglo optužnicu kojom se Bašićeva tereti da je, u svojstvu pripadnice HVO-a na području Dervente, postupala protivno odredbama Ženevske konvencije o zaštiti civilnih osoba za vreme rata.

Bašićeva se tereti da je 1992. godine počinila ratni zločin nad žrtvama srpske nacionalnosti sa područja Dervente i okoline. Te žrtve su bile zatvorene u Domu JNA u tom gradu.

Prema navodima optužnice, Bašićeva je nožem, na izuzetno svirep način, usmrtila civila, muškarca srpske nacionalnosti, koji je ležao na podu pošto je teško pretučen i zlostavljan.

Foto:  Kentucky's U.S. Marshal's Service Foto: Kentucky's U.S. Marshal's Service

Optužena se tereti da je u više navrata, na svirep način, mučila i zlostavljala veći broj ljudi srpske nacionalnosti koji su bili zatvoreni u Domu JNA u Derventi, nanoseći im teške fizičke i psihičke povrede, od kojih i danas osećaju posledice.

Navode optužnice tužilaštvo će dokazivati pozivanjem 32 svedoka i prilaganjem više od 80 stavki dokaznog materijala, prenose Nezavisne novine.

Bašićeva, kojoj su srpski logoraši dali nadimak "Azra dva noža", nedavno je iz SAD izručena pravosuđu BiH i od tada se nalazi u pritvoru.

Foto: tuzilastvobih.gov.ba Foto: tuzilastvobih.gov.ba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Azuro

    17. februar 2017 | 15:01

    Sada me podseti njen Fotos na optužnicu -da su Srbi silovali muslimanke,- a jedan naš borac je tada rekao "Pored toliko lepih naših srpkinja, mi da silujemo one akrepe -hajte molim vas ".

  • ija

    17. februar 2017 | 14:44

    Sad zovite te ljude pa neka joj vrate sve, i to duplo!

  • Joj

    17. februar 2017 | 15:48

    Od ovakve face ne možeš ništa dobro očekivati. Fuj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA