9

Poznata je po svireposti: Počelo suđenje "Krvavoj Azri" za ratne zločine nad Srbima

Bašićeva se tereti da je 1992. godine počinila ratni zločin nad žrtvama srpske nacionalnosti sa područja Dervente i okoline

Azra Bašić
Foto: Profimedia

Pred Sudom BiH počelo je suđenje Azri Bašić za ratne zločine nad Srbima, počinjene 1992. godine u Derventi.

KRVAVU AZRU STIŽE KAZNA ZA UBISTVA SRBA: Azri Bašić potvrđena optužnica za ratni zločin (FOTO)

Tužilaštvo BiH je 16. decembra podiglo optužnicu kojom se Bašićeva tereti da je, u svojstvu pripadnice HVO-a na području Dervente, postupala protivno odredbama Ženevske konvencije o zaštiti civilnih osoba za vreme rata.

Bašićeva se tereti da je 1992. godine počinila ratni zločin nad žrtvama srpske nacionalnosti sa područja Dervente i okoline. Te žrtve su bile zatvorene u Domu JNA u tom gradu.

Prema navodima optužnice, Bašićeva je nožem, na izuzetno svirep način, usmrtila civila, muškarca srpske nacionalnosti, koji je ležao na podu pošto je teško pretučen i zlostavljan.

Foto: Kentucky's U.S. Marshal's Service

Foto: Kentucky’s U.S. Marshal’s Service

Optužena se tereti da je u više navrata, na svirep način, mučila i zlostavljala veći broj ljudi srpske nacionalnosti koji su bili zatvoreni u Domu JNA u Derventi, nanoseći im teške fizičke i psihičke povrede, od kojih i danas osećaju posledice.

Navode optužnice tužilaštvo će dokazivati pozivanjem 32 svedoka i prilaganjem više od 80 stavki dokaznog materijala, prenose Nezavisne novine.

Bašićeva, kojoj su srpski logoraši dali nadimak “Azra dva noža”, nedavno je iz SAD izručena pravosuđu BiH i od tada se nalazi u pritvoru.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Azra Bašić, BiH, HVO, Ratni zločin, SAD, Srbi, Sudjenje
Popularni komentari
 • A
  Azuro

  Sada me podseti njen Fotos na optužnicu -da su Srbi silovali muslimanke,- a jedan naš borac je tada rekao “Pored toliko lepih naših srpkinja, mi da silujemo one akrepe -hajte molim vas “.

 • i
  ija

  Sad zovite te ljude pa neka joj vrate sve, i to duplo!

 • J
  Joj

  Od ovakve face ne možeš ništa dobro očekivati. Fuj!

foto dana

video dana