Vozite oprezno, u planinskim predelima moguća pojava odrona

AMS upozorava da je, pored snega, u planinskim predelima česta pojava odrona i podseća na obaveznu upotrebu zimske opreme

  • 0

Zbog padavina koje su najavljene za danas, vozačima u Srbiji se savetuje da brzinu prilagode uslovima na putu, dok pored oblačnosti i magla ovog jutra smanjuje vidljivost, najviše na području Vojvodine, a u planinskim predelima česta je pojava odrona, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Hladno jutro u Srbiji sa slabim mrazem, a to je samo uvertira za sledeću neočekivanu nedelju

Slab sneg ovog jutra pada u većem delu naše zemlje, a meteorolozi ovog drugog dana vikenda najavljuju hladno vreme i padavine u vidu snega i kiše širom Srbije.

Iz tog razloga se vozačima savetuje da brzinu prilagode uslovima na putu, jer mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi znatno produžavaju zaustavni put vozila i utiču na česta izletanja kao i česte saobraćajne nezgode.

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta na putevima prvog i drugog reda u našoj zemlji, dok se već u prvim popodnevnim satima očekuju veće gužve i moguća zadržavanja kako na putevima, tako i na naplatnim rampama i graničnim prelazima.

AMS upozorava da je, pored snega, u planinskim predelima česta pojava odrona i podseća na obaveznu upotrebu zimske opreme.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno nema dužih zadržavanja od 20 minuta, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA