≫ 

Kombi prevoz i dalje na našim drumovima: Postignut dogovor sa Ministarstvom

Konstatovano je da će se u sledećoj izmeni zakona koja je najavljena za 2018. godinu, utvrditi mogućnost i način učešća ovih vozila u prevozu putnika u drumskom saobraćaju

  • 8

Kombi prevoz se ipak ne ukida.

Ukidanje kombija bio tek početak: Uskoro neće biti ni drugih privatnih varijanti, iz jednog razloga

Od danas više nema kombija: Udruženje sprema blokade mostova, graničnih prelaza i saobraćajnica

Kako je saopštilo večeras Udruženje "Kombi prevoz putnika" u periodu od poslednjeg protesta, oni su obavili više konstruktivnih sastanaka sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja, infrastrukture i turizma na najvišem nivou.

- Kroz razgovore smo konstatovali da postojeći zakonski propisi omogućavaju da se ovaj vid delatnosti, koji obavlja veći deo članova Udruženja "Kombi prevoz putnika", može obavljati uz dodatna preregistrovanja postojećih delatnosti - navodi se u saopštenju.

Foto-ilustracija: flickr/Nacho Foto-ilustracija: flickr/Nacho

U njemu se dodaje:

- Takođe je konstatovano da će se u sledećoj izmeni zakona koja je najavljena za 2018. godinu, nakon sprovedenih analiza potreba za ovim vidom prevoza, nacionalnih zakonodavstva zemalja EU i javnih rasprava, utvrditi mogućnost i način učešća ovih vozila u prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

U Srbiji ima registrovanih oko 40.000 kombija, a između osam i deset preduzeća koja se bave samo tom vrstom prevoza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjanin

    25. februar 2017 | 22:30

    Zabraniti rad ljudima koji su u kreditima za vozila zlocin, sta tu nije bezbedno pa trole voze kao da su na reli krenuli

  • Doktor

    25. februar 2017 | 21:40

    Kod nas je tako.Od danas do sutra.Moz da bidne al ne znaci.Para vrti gde burgija nece.Nikada necemo postati normalno drustvo i nikada necemo ziveti u uredjenom sistemu.Zato sto to nismo zasluzili.

  • @@@

    25. februar 2017 | 22:07

    Dobro je, tako treba!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA