≫ 

Iz jednog dobrog razloga Srbi danas nikako ne bi trebalo da idu na posao

Preostaje da obratite pažnju i izbegavate malerozne situacije i trenutke

  • 3

U srpskom narodu postoji još jedan gori dan od “crnog petka”, a to je Deveti tornik koji pada na deveti utorak od pravoslavnog Božića. Kako za ovaj dan važe mnoga verovanja i običaji, postoji valjan razlog, kažu naši stari, zašto ne treba raditi.

Danas je najbaksuzniji utorak u godini: Ovaj dan GORI JE ČAK i od petka 13!

Pored brojnih verovanja koja se vezuju baš za ovaj dan, a o kojima opširnije možete pročitati OVDE, veruje se i da danas ne bi trebalo ići na posao.

Naime, dan je, verovali su naši stari, toliko "mračan" i "baksuzan", da ne bi trebalo uopšte izlaziti iz kuće bez preke potrebe. Zato, ako ste u mogućnosti da bukvalno ne pipate nijedan kućni posao, niti odete da radite, iskoristite to. Lezite, opustite se, uživajte u filmovima i serijama i sačekajte da prođu "zli duhovi".

Ovo je, naravno, bilo mnogo izvodljivije u prošlosti, kada se radilo isključivo na njivi i u kući, pa je moglo da se eskivira sa svim obavezama na jedan dan. Danas je to veoma teško. Zamislite samo, šta bi pomislio vaš poslodavac kada biste mu rekli "danas ne dolazim na posao, narodno verovanje tako kaže"?!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Svakako, preostaje da obratite pažnju i izbegavate malerozne situacije i trenutke.

Srećno!

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brale

    7. mart 2017 | 10:22

    Ako ne odem na posao sledi maler.

  • Zoran

    7. mart 2017 | 09:43

    Sve sto je izvan svetih knjiga,je paganski obicaj u narodu.U takve stvari ne treba vjerovati,sta bi onda svestena lica radila ako bi jos slijepo vjerovanje postovali.Zna se sta je potrebno vjerovati,sve dodano izvan crkveni zakona je satanisticka farsa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA