≫ 

Carinik je prišao "BMW"- u radi rutinske kontrole. Vozač je rekao da nema šta da prijavi, a onda su mu rekli da otvori gepek. Usledio je ŠOK (FOTO)

U "bmw" je među stvarima u prtljažnom prostoru, pronađena je veća količina delova albanske narodne nošnje, a u "volkswagen passatu“ garderoba

  • 6

Carinici su 2. i 3. marta 2017. godine na carinskim punktovima Merdare i Depce sprečili pokušaj krijumčarenja narodnih nošnji i garderobe sa Kosova i Metohije, čija je vrednost procenjena na oko 700.000 dinara.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Carinik je tražio da svako uzme svoj kofer iz vranjskog autobusa, a samo je crveni ostao u gepeku. Otvorili su ga i SKAMENILI SE! (FOTO)

Granična policija prišla je "pasatu", a onda su osetili specifičan miris IZ REZERVOARA. Ostali su u ŠOKU (FOTO)

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Neprijavljena narodna nošnja je pronađena 2. marta 2017. godine, na carinskom punktu Merdare, prilikom detaljnog pregleda automobila "bmw X5“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao muškarac (42) albanske nacionalnosti sa KiM.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

On je pri susretu sa carinicima rekao da nema ništa što bi prijavio osim ličnog prtljaga. Međutim, među stvarima u prtljažnom prostoru, pronađena je veća količina delova albanske narodne nošnje, između ostalog 35 pari dimija i šalvara, preko 20 svečanih haljina, 40 košulja, 40 prsluka, 15 pari cipela, 10 ogrtača, 50 pojaseva ukrašenih imitacijom dukata i bižuterije, 50 kaiševa i drugih delova nošnje.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

U drugom slučaju je 3. marta 2017. godine na carinskom punktu Depce detaljno kontrolisan automobil „volkswagen passat“ vranjskih registarskih oznaka. Tom prilikom su u prtljažniku pronađene dve velike crne vreće pune nove garderobe, bez bilo kakve dokumentacije. U njima je bilo 248 artikala muške, ženske i dečje garderobe, očigledno namenjene daljoj preprodaji.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Vozač (38), državljanin Srbije albanske nacionalnosti iz Preševa, carinicima je prethodno rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Neprijavljena roba je privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MašFil

    7. mart 2017 | 14:07

    ŠOK? Ja pomislio ne daj Bože leš, oružje, a ono nošnja. Šta je tu šokantno?

  • Branko

    7. mart 2017 | 13:37

    Au,kakav kriminalac!Odma na doživotnu robiju!!Sramota!

  • Milka

    7. mart 2017 | 13:26

    Hahaaa tako i treba ?!bravo nasim carinicima i velike cestitke?!ja pre10dana 1kg prenela suve peke iz Srbije i oduzelimi sto znaci Srbi nista nemogu preneti a ostali sve ali doslo vreme kolo srece se okrece ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA