BIZARNA SMRT NA KORIDORU 10: Na radnika (27) pao kamen, umro posle nekoliko dana

Inspektorat će preduzeti sve neophodne mere, u smislu prekršajnih i krivičnih prijava protiv odgovornih

  • 4

Jedan radnik stradao je na gradilištu u okviru izgradnje deonice Koridora 10, kod naselja Gradinje.

Siniša Branković pao sa visine od 20 metara i poginuo: Kolege radnici imaju različite verzije o nesreći, počeo štrajk u Italiji

Kako je rečeno u Inspektoratu za rad, nesreća se desila 27. februara, a Ž. R. (27) je podlegao povredama i preminuo 5. marta u niškoj bolnici. Mladić, koji je bio vozač kamiona, radio je na crno i nije bio prijavljen. Takođe, ni radovi u kojima je učestvovao nisu prijavljeni.

- Svaki poslodavac je dužan da prijavi početak radova, a firma nije prijavila početak radova - kažu iz Inspektorata.

Mladić je stradao pod skoro neverovatnim okolnostima.

- Čovek je stajao parkiran, čekao utovar, kao na filmu mu je uleteo kamen kroz suvozačevo mesto, i udario ga je kamen - navode za N1 iz Inspektorata rada.

Kako se navodi, Inspektorat će preduzeti sve neophodne mere, u smislu prekršajnih i krivičnih prijava protiv odgovornih. Podsetimo, nedavno je i zvanična statistika pokazala da je polovina preminulih na radu u oblasti građevine.

Najčešći uzroci povreda na gradilištima su neobezbeđena visina i nekorišćenje sredstava za zaštitu. Takođe, poslodavci na gradilištima angažuju radnike bez ugovora o radu i zato oni postaju rizična lica. Prema Zakonu o bezbednosti i zdravlju na radu, radnik ima pravo da odbije rad u neobezbeđenim uslovima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/021.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    9. mart 2017 | 14:36

    ...i šta? Gde su kazne...?Nikom ništa.

  • Cika Velja

    9. mart 2017 | 17:22

    Opat ja sa citatom onog ogavnog komentara povodom malih dnevnica studentima: Ima ko hoce... Eto sad roditeljima dajte medalju jer su imali vredno dete??? Sve krivce na dozivotnu robiju,banda izrabljivacka!?!?

  • ana

    10. mart 2017 | 07:53

    radnik je clan naseg drustva najvredniji postovanja . Sa zemljoraniokom i mentalno najzdraviji deo.Nije gospoda u foteljama vec oni koji nesto prave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA