Dačić: Vučić nije stranački kandidat, on je kandidat naroda

- Jedini cilj i jedina politika koju ostali kandidati na izborima imaju je da se sruši Aleksandar Vučić, ali da se ne preuzima odgovornost - smatra Dačić

  • 70

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je večeras u Zrenjaninu da Aleksandar Vućić na predstojećim predsedničkim izborima nije stranački kandidat, već kandidat naroda, odnosno svih građana Srbije, koji garantuje da će Srbija biti cenjena i poštovana u svetu.

 

Ðurić: Bruka i sramota Jeremića i Jankovića

 

Parović pozvao predsedničke kandidate da osude pretnje

 

Dačić je na predizbornoj konvenciji održanoj u sali Doma kulture rekao da je interes građana da Srbija bude cenjena i poštovana u svetu, a da pobeda Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima garantuje da će Srbija to i biti.

 

- Čitam danas da je Saša Janković rekao da je Vučić susret sa Angelom Merkel platio time da sada Tači može da kaže da imovina na Kosovu nije srpska. Nešto slično govori i Vuk Jeremić, a podsećam vas da su oni iznikli iz zajedničkog DOS-ovskog jezgra i da su ljubili ruke Medlin Olbrajt - rekao je Dačić.

 

Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

 

Prema njegovim rečima, jedini cilj i jedina politika koju ostali kandidati na izborima imaju je da se sruši Aleksandar Vučić, ali da se ne preuzima odgovornost.

 

Dačić je naglasio da je na predstojećim izborima glavno pitanje hoće li Srbija da ide napred ili će dozvoliti da se sruši sve ono što se gradilo od 2012. godine.

 

On je rekao da Srbija za vreme vlasti DOS-a nije bila priznata u svetu, a da su vlasti u Srbiji sa međunarodnom zajednicom "razgovarali telefonom koji nije imao mikrofon već samo slušalicu, jer mikrofon nije ni trebao, pošto niko nije želeo da sluša šta oni govore".

 

Dačić je pozvao birače da glasaju za Aleksandra Vučića rekavši da ovu utakmicu ne treba shvatiti olako i da kako se izrazio, i Barselona morala da da gol i šest golova da bi pobedila.

 

- Možda će mi neko zameriti, ali moram da kažem da je po nekim potezima Beli Preletačević akademik za ove druge - rekao je Dačić i ponovio da je jedina politika svih ostalih kandidata da mrze Aleksandra Vučića, ali i da, kako je kazao, mrze interese Srbije.

 

Foto: Tanjug/Milutin Marković

Foto: Tanjug/Milutin Marković

 

Obraćajući se članovima i pristalicama SPS-a Dačić je rekao da su mu kao predsedniku stranke mnogi zamerali zašto je SPS podržao Vučića upozoravajući da će stranka tako izgubiti identitet.

 

- Nećemo izgubiti identitet, jer nećemo glasati za tuđeg kandidata, već ćemo glasati za svog kandidata, a Aleksandar Vučić je naš kandidat i pozivam sve koji bi glasasli za mene na ovim izborima da svoj glas daju našem kandidatu Aleksandru Vučiću - zaključio je Dačić.

 

Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov rekao je da na predstojećim izborima postoji samo jedan izbor za Srbiju, a to je Aleksandar Vučić ukoliko, kako je rekao, ne želimo da se vratimo u vreme paljenja Narodne skupštine ili pljačkaške privatizacije.

 

Foto: YouTube / СНС Војводина

Foto: YouTube / СНС Војводина

 

- Glavna zamerka Aleksandru Vučiću koju imaju njegovi protivkandidati je to što nije ispravio sve ono što su oni usvinjili, što nije otvorio sve fabrike koje su oni zatvorili i što nije zaposlio sve one koji su za njihovo vreme posao izgubili - rekao je Jovanov.

 

Prema njegovim rečima u aktuelnoj predizbornoj kampanji, kandidati opozicije ne žele da odgovore na pitanje odakle im pare za kampanju i šta su obećali zauzvrat onima koji su im te pare dali.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

- Nemamo mi bolji i racionalniji izbor od Aleksandra Vučića. `Ajde da im pokažemo da nećemo dozvoliti da nas vešaju na bandere, da nam pucaju u glavu i lupaju šamare - rekao je Jovanov.

 

Predsednik pokrajinskog odbora SPS Dušan Bajatović istakao je da su na listi koja podržava Aleksandra Vučića i Srbi i Mađari i Slovaci i Bošnjaci i pripadnici svih nacionalnosti.

 

Prema njegovim rečima, na ovim izborima postoji koncept samo dve kandidature. Jedna kandidatura je Aleksandra Vučića, koji je jedinstveno podržan i koji, kako je rekao Bajatović, jednako hrabro povlači i popularne i nepopularne poteze.

 

Drugi koncept, po njegovim rečima, je koncept koji za politički program ima samo jedno, a to je da su protiv Vučića.

 

Bajatović je rekao da taj drugi koncept zastupaju snage koje su 5. oktobra palile Skupštinu i koje su sa Kosova proterale Ujedinjene nacije i dovele Euleks.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

- Kandidatura koja gura Srbiju napred je kandidatura Aleksandra Vučića, koji ide i kod Angele Merkel, a ići će i kod Putina i koga uvažava cela međunarodna zajednica. Mi Srbiju podižemo i politički i ekonomski. Mi smo preuzeli odgovornost i tražimo političku stabilnost do 2020. godine, a onda neka nas na parlamentarnim izborima narod oceni - kazao je Bajatović.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je Srbija lider zapadnog Balkana i da to obavezuje da Srbiju vodi najbolji, onaj koga primaju svetski lideri i na istoku i na zapadu, a to je, kako je kazao, jedino Aleksandar Vučić.

 

Predsednik gradskog odbora SPS Zrenjanin, Željko Malušić, rekao je da današnja predizborna konvencija pokazuje koliko je uspešna koaliciona saradnja u Zrenjaninu između SPS-a i SNS-a, istakavši da ta saradnja može biti primer mnogima u Srbiji.

 

Predsednik pokrajinskog odbora Ljajićevog SDPS-a Nenad Ivanišević naglasio je da predstojeći izbori neće biti nimalo laki i da, kako je rekao, "ništa nije završeno".

 

- Od prekjuče imamo neke koji smatraju da su izbori u Srbiji cirkus i da Srbiju treba da predvode cirkusanti, ali mi mislimo da je Srbija ozbiljna zemlja i da treba da je vode najbolji, a najbolji je Aleksandar Vučić - istakao je Ivanišević.

 

Baner, izbori 2017

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA