NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: Vučiću više glasova nego svim ostalim kandidatima zajedno

To su pokazali rezultati istraživanja javnog mnjenja koji je sproveo istraživačko-izdavački centar Demostat na uzorku od 1.200 građana

  • 58

Da su izbori održani 10. marta, na njih bi izašlo 56 odsto građana Srbije s pravom glasa, a aktuelnog premijera Aleksandra Vučića izabralo bi 57 odsto birača, što je više glasova nego za sve ostale kandidate zajedno. To su pokazali rezultati istraživanja javnog mnjenja koji je sproveo istraživačko-izdavački centar Demostat na uzorku od 1.200 građana.

U trci za predsednika Srbije je 11 kandidata: Danas žreb za redosled na listiću

Poslednji dan za podnošenje zahteva za upis u birački spisak! Ako želite da date svoj glas, proverite da li to možete da učinite

Prema rezultatima, na drugom mestu bio bi Saša Janković (11 odsto), a za njim bi sledili Vuk Jeremić (devet odsto), Vojislav Šešelj (osam odsto), Boško Obradović  (tri odsto)...

Kako smatra istraživač sociolog Srećko Mihajlović toliku prednost Vučića mogle bi da ugroze mogući kontraefekti "sveprisutne kampanje i totalne propagande njegovog lika", s jedne strane, kao i pojava Maksimovića, s druge strane.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Mihajlović je dodao da je posebno važan nalaz da oni koji preferiraju Vučića gotovo sigurno izlaze na izbore, dok nema njegovih pristalica među onima koji najavljuju apstinenciju.

Istraživanje pokazuje i da gotovo dve trećine od onih koji su izjavili da sigurno izlaze smatra da će pobednik izbora biti odlučen već u prvom krugu.

Kada je reč o partijskoj pripadnosti i glasanju, za Vučića će, prema istraživanju, glasati 96 deklarisanih pristalica SNS i 50 odsto SPS, dok su ostali socijalisti uglavom neodlučni ili se izjašnjavaju za Jeremića.

Za Vučića će, sudeći prema rezultatima ankete, glasati i sedam odsto simpatizera SRS, dok će pristalice DS biti podeljeni između Jankovića (53 odsto) i Jeremića (44 odsto).

Baneri, Izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikac

    17. mart 2017 | 17:05

    Opozicija je svesna ovoga jer je Vucic poveo Srbiju ka EU .

  • R e t a r d i

    17. mart 2017 | 13:49

    Pa i vredi kao celo ovo lutkarsko pozoriste puta 5.

  • Knez Lazar

    17. mart 2017 | 13:49

    Ziveo predsednik nas buduci Gospodin Aleksandar Vucic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA