Porodice dvojice stradalih u eksploziji u Kragujevcu najzad će moći da se oproste od najmilijih (FOTO)

Poslednji ispraćaj dvojice poginulih organizovan je tek 17 dana od nesreće jer je bilo potrebno dosta vremena za DNK analizu pronađenih posmrtnih ostataka

  • 1

Porodice dvojice stradalih u eksploziji u Remontnom zavodu najzad će moći da se oproste od najmilijih. Čitav grad oseća bliskost sa porodicama onih čiji su najmiliji stradali braneći Zavod i građane Kragujevca.

Tragedija u Kragujevcu: Jedan poginuo, troje se vode kao nestali (FOTOGRAFIJE S LICA MESTA) (VIDEO)

Porodice preuzimaju tela stradalih u eksploziji u Kragujevcu, DNK analiza završena

U Kragujevcu je danas održana komemoracija Željku Nikoliću (45) i Dejanu Kovačeviću (42), koji su tragično stradali u eksploziji u Tehničko remontnom zavodu 28. februara. Sahrane će biti održane danas i sutra, više od tri nedelje od nesreće. Porodice Nikolića i Kovačevića snaga je davno napustila, ali će najzad moći da se oproste sa najmilijima i isprate ih na poslednji put.

Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca, rekao je najpre da zahvaljujući vojnoj industriji, koja u gradu postoji više od veka, živi mnogo Kragujevčana, da je mnogo porodica i emotivno vezano za tu industriji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Zbog toga danas čitav grad oseća bliskost sa porodicama onih čiji su najmiliji stradali braneći Zavod, svoje kolege i građane - rekao je Nikolić.

Komemoraciji su prisustvovali i ministar odbrane Zoran Đoršević i načelnik generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

U ime porodice stradalog Željka Nikolića okupljenima u zgradi Skupštine grada rečeno je da će on biti upamćen po onome što je kod njega bilo najvrednije, po duši i nesebičnom zalaganju za sve oko sebe. Biće upamćen po zaraznom smehu, “zbog koga smo svi morali da se smejemo i kada ne znamo šta je smešno”.

Željko Nikolić je nakon razvoda od supruge pre sedam godina ostao sam i na sebe je preuzeo brigu o dve ćerke, Tatjani (19) i Tijani (12). Pomagala mu je majka. Od tada je radio dva posla kako bi izdržavao porodicu. Bio je pirotehničar, a nakon posla u Tehničko-remontnom zavodu, radio je kao konobar.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Rodbina i prijatelji Dejana Kovačevića rekli su da je on bio dobar suprug, sin, otac, brat, prijatelj, i pamtićemo ga kao takvog. Jedino što nije ispunio jeste da po svoje dete ode u školu 28. februara, nije mogao, javio je da ostaje da gasi požar. Dejan Kovačević za sobom je ostavio suprugu Ivanu i dvoje maloletne dece, sina i ćerku.

Kovačević i Nikolić istog su dana primljeni u Zavod, 1993. godine. U istom danu razdvojeni su od svoje dece. Sahrana Nikolića zakazana je danas, na Varoškom groblju u 13 sati. Kovačević će biti sahranjen sutra u 13 sati na groblju Bozman.

Poslednji ispraćaj dvojice poginulih organizovan je tek 17 dana od nesreće jer je bilo potrebno dosta vremena za DNK analizu pronađenih posmrtnih ostataka.

Daljinac baner

(M.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milence

    18. mart 2017 | 14:36

    Takvu odštetu da traže,da im ne pada više na pamet da ljudi ovako gube glave u najlepšim godinama i ostavljaju siročiće iza sebe.Znači tužiti državu,odrati ih ,pošto para ima dosta,samo su ljudski život obezvredili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA